Και η Βουλιαγμένη καταδικάζει τα επεισόδια στο Παπαστράτειο!

by Aquafeed 24

Τα επεισόδια στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο καταδίκασε με τη σειρά του και ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ο οποίος τονίζει ότι η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι πρέπει να επιστρέψουν στον αθλητισμό.

Η ανακοίνωση: 

«Η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι να επιστρέψουν στον αθλητισμό

Παρακολουθήσαμε μουδιασμένοι τα αποτρόπαια γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σε ένα ειρηνικό και ήρεμο παιχνίδι μεταξύ των δύο γυναικείων ομάδων υδατοσφαίρισης, το οποίο παρακολουθούσαν σε μεγάλο βαθμό οικογένειες με παιδιά, εισέβαλαν ξαφνικά 20-25 άγνωστοι. Χρησιμοποιώντας ωμή βία, σκόρπισαν τρόμο, αγανάκτηση και φόβο σε όλους όσους βρίσκονταν στο κολυμβητήριο εκείνη τη στιγμή, αλλά και – κατ’ επέκταση – σε όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε στον αθλητισμό.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, ως καταξιωμένο με κύρος και μακρά ιστορία, ναυταθλητικό σωματείο, με περισσότερους από 400 τίτλους και διακρίσεις σε όλες τις αθλητικές κατηγορίες του υγρού στίβου όπου δραστηριοποιούμαστε (υδατοσφαίριση, κολύμβηση, καλλιτεχνική κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, θαλάσσιο σκι, τεχνική κολύμβηση), ως Κυπελλούχος Ελλάδος 2019 στην γυναικεία υδατοσφαίριση καλούμε όλους: αθλητές και φιλάθλους να μεταδώσουν μαζί μας το μήνυμα για ειρηνικές αναμετρήσεις στον όποιο αγωνιστικό στίβο, για πολιτισμένο ανταγωνισμό, για ευγενή άμιλλα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό και εκφράζουμε δημόσιο προβληματισμό έτσι ώστε να σταματήσουν τέτοιες πράξεις βίας στο ερασιτεχνικό άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία μας είναι ιδιαίτερα έντονα, αφού, λόγω της λειτουργίας των Αθλητικών Σχολών και Ακαδημιών μας, ως Όμιλος έχουμε στρατηγικό στόχο να φέρνουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό του υγρού στίβου. Στο πλαίσιο αυτό, δίνουμε κίνητρο στα παιδιά – αθλητές μας να παρακολουθήσουν αγώνες, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν περισσότερο στο άθλημα της επιλογής τους. Όμως, αυτά τα φαινόμενα προξενούν αποστροφή και απαξίωση στην ελληνική υδατοσφαίριση και απομακρύνουν τα παιδιά από τις κερκίδες και από τον αθλητισμό.

Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι έχουμε βιώσει στο κοντινό παρελθόν μας, περιστατικά ωμής βίας στις δικές μας εγκαταστάσεις, όπου ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης υπέστη σημαντικές φθορές και οι αθλητές μας κινδύνευσαν σωματικά, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτόν τον τομέα.

Είναι ένα θλιβερό γεγονός, ότι είμαστε υποχρεωμένοι πριν τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος στον Όμιλό μας, να ζητούμε την προστασία και την παρουσία αστυνομικής δύναμης στο χώρο, ώστε να νιώθουμε ασφάλεια.

Όλοι εμείς που αγαπάμε τον αθλητισμό, ας συσπειρωθούμε για να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια μειονότητα να αμαυρώσει τον αθλητισμό, ότι ο πολιτισμός οφείλει να επιστρέψει, ώστε αναδεικνύονται η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, οι αρετές και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης»

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA