Μία πολύ σημαντική νίκη πήρε ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, ο οποίος υποδέχτηκε την Έγκερ στο κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, επικρατώντας 15-12 στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τους «8» του LEN Euro Cup.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η ομάδα της Κικής Λιόση απέκτησε ισχυρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Ουγγαρία, ενώ παράλληλα έδειξε γιατί θεωρείται από τις καλύτερες ομάδας της διοργάνωσης. Η Βουλιαγμένη προηγείτο στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο κατάφερε να επεκτείνει τη διαφορά φτάνοντας την στα τρία τέρματα και βρίσκεται έτσι ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στους «4» της Ευρώπης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, επικοινωνήσαμε με μία εκ των πρωταγωνιστριών του συλλόγου τη φετινή σεζόν, την Κική Στρατιδάκη. Η φουνταριστή του ΝΟΒ μας μίλησε για τον αγώνα με την Έγκερ, το προβάδισμα αλλά και τα λάθη που θέλει η ομάδα της να διορθώσει ενόψει του επαναληπτικού, ενώ παράλληλα ανέφερε πως σίγουρα υπάρχει σκέψη για έναν ευρωπαϊκό τελικό, όμως η λογική είναι να δουλεύει η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι καθώς κάθε φορά καλείται να αντιμετωπίσει κάτι διαφορετικό μέσα στο νερό.

Η Κική Στρατιδάκη στο #AQF24:

Απέναντι στην Έγκερ πήρατε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, που σας δίνει προβάδισμα. Πως κύλησε για σας η αναμέτρηση, τι κρατάτε και τι θα θέλατε να βελτιώσετε ενόψει της ρεβάνς;

Πράγματι, θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, είχαμε δουλέψει παρά πολύ στην προπόνηση για το συγκεκριμένο παιχνίδι και στόχος μας ήταν να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με μια ικανοποιητική διαφορά τερμάτων. Έγιναν κάποια λαθάκια τα οποία όμως μέχρι τον επαναληπτικό αγώνα θα τα δούμε με τους προπονητές μας και θα τα διορθώσουμε αλλά το σημαντικό είναι ότι βγάλαμε στο νερό πράγματα που είχαμε δουλέψει και δείξαμε ότι το θέλουμε όλες παρά πολύ».

Βρίσκεστε πολύ κοντά στους «4» της Ευρώπης, έχετε σκεφτεί καθόλου τον τελικό;

«Σίγουρα το έχουμε σκεφτεί και το θελουμε πολύ, αλλά γενικά σαν ομάδα θελουμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα και για την ώρα έχουμε επικεντρωθεί στο επαναληπτικό παιχνίδι στην Ουγγαρία, που αυτό θα μας δώσει την είσοδο στις 4 ομάδες».

Πριν τον επαναληπτικό, έχετε μπροστά σας το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια έχετε το Κύπελλο. Πως προετοιμάζεστε σωματικά και ψυχολογικά για αυτά;

«Είναι μια περίοδος που πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, καθώς ακολουθεί ένα βαρύ πρόγραμμα με απαιτητικούς αγώνες και σε μικρό χρονικό διάστημα, γιατί καθε εβδομάδα έχεις να αντιμετωπίσεις κάτι διαφορετικό. Εμείς βλέπουμε και δουλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι όπως ανέφερα και προηγουμένως και θελουμε πάντα να δείχνουμε ενα καλό πρόσωπο παίρνοντας ενα θετικό αποτέλεσμα».