Μία σπουδαία νίκη που αυτομάτως ήταν και πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στην Πάτρα 3-4 Φεβρουαρίου, πέτυχε ο Εθνικός Πειραιά που επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου του Υδραϊκού με 7-5, στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας.

Οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού κατάφεραν και πήραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα που σήμανε ταυτόχρονα και την επιστροφή του συλλόγου στους «τέσσερις» του θεσμού, έχοντας πολύ καλή απόδοση ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι, σε μία αναμέτρηση που είχες τους δύο αντιπάλους πολύ κοντά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης επικοινωνήσαμε έναν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, αλλά και συνολικά της χρονιάς για τον Εθνικό, τον Κωνσταντίνο Μαθιόπουλο προκειμένου να μας μιλήσει για την πρόκριση της ομάδας του, αλλά και το τι σημαίνει αυτή για εκείνον. Ο νεαρός περιφερειακός τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος που θα συμμετέχει με την ομάδα του στο Φάιναλ Φορ, διότι είναι μία γιορτή για το άθλημα, ενώ εξήγησε ποιο θεωρεί ότι ήταν το «κλειδί» για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος στο #AQF24:

«Εξαρχής περιμέναμε ένα πολύ δυνατό και κλειστό παιχνίδι. Ο Υδραϊκός τις τελευταίες αγωνιστικές φάνηκε αρκετά ανεβασμένος, εμάς ο στόχος ήταν να μείνουμε ψύχραιμοι στο αγωνιστικό μας πλάνο και να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Η οδηγία που είχαμε από το προπονητη μας, που πιστεύω ότι ήταν και το κλειδί για την χθεσινή νίκη, ήταν η θέληση και η διάθεση που επρεπε να δείξουμε στην άμυνα.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ζήσω την εμπειρία του Φάιναλ Φορ με τους συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στην θέση μας, γιατί όπως ξέρουμε ένα Φάιναλ Φορ είναι μια μεγάλη γιορτή για την υδατοσφαίριση και ευελπιστούμε σε μια καλή κλήρωση για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση».