Έπλεε σε πελάγη ευτυχίας ο αρχιτέκτονας της νέας μεγάλης διάκρισης της ελληνικής υδατοσφαίρισης, δηλαδή του χρυσού μεταλλίου της Εθνικής ομάδας Εφήβων Κ17 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μανίσα (με το απόλυτο και μετά τη νίκη στον τελικό επί της Σερβίας) ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας.

Ο Έλληνας προπονητής, πίνοντας το νέκταρ της ευρωπαϊκής κορυφής, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Ήταν με μεγάλο μας όνειρο η κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής. Δουλέψαμε σκληρά για πολύ καιρό, δώσαμε την ψυχή μας, κυρίως τα παιδιά, αλλά και όλοι στην ομάδα και το κάναμε πραγματικότητα. Τώρα τι άλλο να ζητήσουμε; Είμαστε τρισευτυχισμένοι, θα το χαρούμε όσο γίνεται, θα ξεκουραστούμε και έχει ο Θεός για τη συνέχεια. Είναι σίγουρο, όμως, ότι το μέλλον της ελληνικής υδατοσαφαίρισης προμηνύεται λαμπρό. Αυτό το εγγυόμαστε.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, ήταν άψογοι αγωνιστικά και σε συμπεριφορά σε όλους τους αγώνες. Άξιζαν αυτό που πήραν. Αφιερώνουμε το τρόπαιο και τα χρυσά μετάλλια στην Ελλάδα μας, που θεωρώ ότι της δώσαμε μια ακόμη χαρά μέσα σ´ αυτό το λαμπρό για το ελληνικό πόλο καλαοκαίρι.

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και ιδίως την Ομοσπονδία με το ΔΣ και τον Πρόεδρό της Κυριάκο Γιαννόπουλο, που έκαναν τα πάντα για να εξασφαλιστεί η άριστη προετοιμασία μας, παρότι ήταν εποχή που τα περισσότερα κολυμβητήρια είναι κλειστά».

Πηγή: koe.org.gr