Ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης χάρισε μοναδικές στιγμές σε συμμετέχοντες και θεατές… είχε ιδιαίτερη βαρύτητα για τον τόπο της Βόρειας Εύβοιας και συνδύασε εξαιρετικά ένα ιστορικό αθλητικό γεγονός με την παράδοση και την στήριξη της περιοχής που πλέον κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

Πολλοί και σπουδαίοι κολυμβητές και κολυμβήτριες έδωσαν το «παρών» στην ακτή του Αρτεμισίου, συμμετέχοντας και τιμώντας την ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή της Ελλάδας, μεταξύ άλλων και η Βίκυ Κουβέλη, κάτοχος του ρεκόρ στα 10χλμ του Αυθεντικού Μαραθωνίου!

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κατηγορία Masters (3km open water) και πιστή στο ραντεβού της εδώ, στα ανοιχτά του Αρτεμισίου, η Βίκυ Κουβέλη συμμετείχε για 3η διαδοχική χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης – στα 10χλμ και μάλιστα κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα με πολύ καλή επίδοση, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο, συγκινητικότερη στιγμή από αυτή της απονομής του μεταλλίου στην Βίκυ Κουβέλη, ήταν αυτή που η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κατέθεσε κλαδί ελιάς στο άγαλμα του Θεού του Αρτεμισίου – Ποσειδώνα, ξυπόλητη, ενώ μόλις είχε τερματίσει. Απέδωσε περήφανα φόρο τιμής στο εμβληματικό γλυπτό που βρίσκεται δίπλα στην ακτή, με τα συναισθήματα να είναι ιδιαίτερα και ανάμεικτα. Το καμένο δάσος της περιοχής που απλωνόταν στο προσκήνιο και η τιμητική κίνηση της Βίκυς Κουβέλη ταυτόχρονα προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας, θυμίζοντας ταυτόχρονα τις δύσκολες μέρες που διένυσε πέρσι αυτός ο τόπος. Τι απομένει από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης; Ελπίδα. Ελπίδα για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, της παράδοσης, της ιστορίας και της πανέμορφης περιοχής της Βόρειας Εύβοιας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο #Aquafeed24 μετά τον πανηγυρικό τερματισμό της, η Βίκυ Κουβέλη αναφέρθηκε στην μοναδική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, την ιστορικότητα της διαδρομής του Αρτεμισίου και το υψηλό επίπεδο του κολυμβητικού αυτού event που το κατατάσσει στα καλύτερα του κόσμου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aquafeed24.com (@aquafeed24)

 

 

 

Facebook Comments