Μία νέα εποχή ξεκινά για τον Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου. Ο Μανώλης Κουφάκης, που διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου από το 1992, παρέδωσε τη «σκυτάλη» στον Ανδρέα Τζαγκαράκη.

Μία καινούρια πορεία χαράζει πλέον ο Ρεθυμνιώτικος σύλλογος. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες, όπου συνήλθε το νέο Δ.Σ., το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα, με νέο Πρόεδρο τον Ανδρέα Τζαγκαράκη, Αντιπρόεδρο τον Κωστή Κουφάκη, Γενικό Γραμματέα τον Δημήτρη Μοναχό, Ειδικό Γραμματέα τη Χρυσή Ψυχαράκη, Ταμία τον Γιώργο Πετρουλάκη, Αναπληρωτή ταμία τον Μάνο Κακογιαννάκη και μέλη τη Ρένα Κουτσαλεδάκη, την Αννή Στεφανάκη και τον Γιώργο Ασουμανάκη. Παράλληλα, ορίστηκαν έφοροι Κολύμβησης οι Δημήτρης Μοναχός και Αννή Στεφανάκη και Έφοροι Υδατοσφαίρισης οι Ολυμπία ΜουσιάδουΕλένη ΣτυλιανίδηΝίκος Χατζάκης και Ανδρέας Φραγκιαδάκης.

 

ΝΟΡ… ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΦΑΚΗΣ

Έτσι λοιπόν, ο Μανώλης Κουφάκης «αποχαιρέτησε» τη μεγάλη του αγάπη από τη θέση του προέδρου έπειτα από 27 χρόνια (1992-2019), αφήνοντας μία… βαριά κληρονομιά στους διαδόχους. Επί των ημερών του κατάφερε να καταστήσει το γυναικείο τμήμα του ΝΟΡ ως μία από τις πιο σταθερές και μεγάλες δυνάμεις της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα την 3η θέση στην Α1 και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παράλληλα, πανηγύρισε τις πολλές διακρίσεις των Ανδρών αλλά και των τμημάτων υποδομών, με τον Ρεθυμνιώτικο σύλλογο να συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους της χώρας, με συμμετοχές και διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες. Φυσικά,  έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες και στην ελληνική κολύμβηση, με σημείο αναφοράς το φετινό Πανελλήνιο ρεκόρ στη σκυταλοδρομία.

Όμως, το πιο σημαντικό έργο που κατάφερε να αφήσει είναι η εσωτερική πισίνα στο κολυμβητήριο Ρεθύμνου, η οποία εγκαινιάστηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1999, φιλοξενώντας χιλιάδες Ρεθυμνιώτες και Ρεθυμνιώτισσες ως και σήμερα.

Είναι σαφώς ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τον ΝΟΡ, καθώς εκτός από τη θέση του προέδρου, έχει υπηρετήσει τον σύλλογο και ως αθλητής και συγκεκριμένα 25 χρόνια (1966-1991), όντας ενεργό μέλος του για 52 χρόνια συνολικά.

 

ΚΟΥΦΑΚΗΣ: «ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ “ΕΜΕΙΣ” ΚΑΙ ΟΧΙ “ΕΓΩ”»

Ο τέως πρόεδρος του ΝΟΡ Μανώλης Κουφάκης σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν δίπλα του στον σύλλογο, τονίζοντας πως πάντα λειτουργούσαν συνολικά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επόμενη διοίκηση. «Ευχαριστώ όλους αυτούς που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια το σύλλογο. Δεν θα γινόταν τίποτα αν δεν υπήρχε η συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Πάντα έλεγα ‘’εμείς’’ και όχι ‘’εγώ’’. Είναι συνολική προσπάθεια.

Εύχομαι στους νεότερους να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουν. Τους έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως δεν θα με διαψεύσουν.

Οι καιροί αλλάζουν, οι νεότεροι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά. Κάποια στιγμή οι καιροί μας ξεπερνάνε. Έρχεται η ώρα για νέους ανθρώπους, για καινούργια μυαλά. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά.

Ο ΝΟΡ είναι η ομάδα μου. Είμαι 54 χρόνια σε αυτό το σύλλογο. Πάντα θα τον σκέφτομαι και πάντα θα θέλω να έχει επιτυχίες. Τα ηνία περνάνε σε παιδιά που αγαπάνε το σύλλογο, που μεγαλώνουν μέσα σε αυτόν και έχουν μάθει να τον αγαπάνε. Πάντα θα νοιάζομαι γι’ αυτούς».

Για το σημαντικότερο έργο που αφήνει τόνισε: «Το σημαντικότερο είναι η πισίνα. Είναι κάτι που μένει. Μία αγωνιστική επιτυχία είναι εφήμερη, αλλά ένα τέτοιο έργο μένει για πάντα. Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επιτυχίες που έζησε ως πρόεδρος, καταγράφοντας τις σημαντικότερες στιγμές: «Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ο σύλλογός μας θα έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ σε σκυταλοδρομία στην κολύμβηση. Όχι σε ένα ατομικό αγώνισμα, αλλά σε σκυτάλη. Είχα την τύχη και το παρακολούθησα από κοντά στο Βόλο και πραγματικά με έκανε υπερήφανο η επιτυχία των παιδιών.

Στην υδατοσφαίριση, η 3η θέση των Γυναικών είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Όσοι έχουν εικόνα του αθλήματος στην Ελλάδα και τη δυναμική Ολυμπιακού, Βουλιαγμένη με τις επιτυχίες στην Ευρώπη, καταλαβαίνουν πως η 3η θέση είναι για τον ΝΟΡ σαν ένα πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ήρθε και η ευρωπαϊκή μας συμμετοχή που ήταν κάτι το μοναδικό. Κάτι το ξεχωριστό».

 

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Νέος, λοιπόν, πρόεδρος του Ομίλου είναι ο Ανδρέας Τζαγκαράκης, ο οποίος επίσης τον έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια, ως μέλος του Δ.Σ. και ως έφορος της υδατοσφαίρισης, όντας ένας άνθρωπος κοινής αποδοχής, ιδιαίτερα αγαπητός στους κύκλους του συλλόγου και ικανός διαθέτοντας όραμα και φιλοδοξίες.

Ως Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο υιός του Μανώλη ΚουφάκηΚωστής, ο οποίος με τη σειρά του προέρχεται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, στηρίζοντας στο μέγιστο τις προσπάθειες του όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα, εκτός από τον Μανώλη Κουφάκη ακόμα ένα μέλος του συλλόγου «αποχαιρέτησε». Ο Παντελής Μυλωνάκης ήταν ένας από τους στυλοβάτες του συλλόγου, όντας για χρόνια μέλος του και έχοντας προσφέρει πολλά, αποφασίζοντας να μη συμμετέχει στις φετινές εκλογές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΡ

Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 30 Οκτωβρίου 2019, συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Τζαγκαράκης Ανδρέας

Αντιπρόεδρος: Κουφάκης Κωστής

Γενικός Γραμματέας: Μοναχός Δημήτρης

Ειδικός Γραμματέας: Ψυχαράκη Χρυσή

Ταμίας: Πετρουλάκης Γιώργος

Αναπληρωτής Ταμίας: Κακογιαννάκης Μάνος

Μέλη:  Κουτσαλεδάκη Ρένα, Στεφανάκη Αννή, Ασουμανάκης Γιώργος.

Έφοροι Κολύμβησης: Μοναχός Δημήτρης και Στεφανάκη Αννή.

Έφοροι Υδατοσφαίρισης: Μουσιάδου Ολυμπία, Στυλιανίδη Ελένη, Χατζάκης Νίκος και Φραγκιαδάκης Ανδρέας.

Ρεπορτάζ: goodnet.gr

Facebook Comments