Η συνεχόμενη αδικία κατά του ιστορικού ΝΟ Χίου δεν έχει προηγούμενο!

by Aquafeed 24

Δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης ότι η πιο αδικημένη ομάδα φέτος στην Α1 κατηγορία ανδρών είναι ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, με την προσπάθεια που κάνει το ιστορικό σωματείο να χαρακτηρίζεται – χωρίς πολλά – ως άθλος.

Ο Γιώργος Ντόσκας και οι παίκτες του, μαζί με τη Διοίκηση του ΝΟΧ, βιώνουν καταστάσεις που ξεκάθαρα πια, δεν ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά της, αλλά μάλιστα την μειώνουν σε πολλαπλά επίπεδα.

Η ιστορία του Ναυτικού Ομίλου δεν τιμάται – αν και θα έπρεπε – με όσα συμβαίνουν, καθώς η ανδρική ομάδα μπήκε στο πρωτάθλημα χωρίς προετοιμασία, αφού το «Ιωνικό» κολυμβητήριο ήταν κλειστό από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι τον Οκτώβριο. Ο Γιώργος Ντόσκας δεν προετοίμασε τους παίκτες του, όπως θα έπρεπε και ο ΝΟΧ έδωσε τα πρώτα τρία παιχνίδια με ΓΣ Περιστερίου (εκτός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Πανιώνιο (εντός αλλά… στη Γλυφάδα), με μόλις τρεις προπονήσεις πριν την πρεμιέρα, οι οποίες έγιναν όλες στην Αθήνα.

Από τα μέσα Οκτωβρίου ο ΝΟΧ προπονείται στο «Ιωνικό», ωστόσο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα οι άνθρωποι του συλλόγου ενημερώθηκαν εκ νέου ότι το κολυμβητήριο θα κλείσει στις 30 Απριλίου, δηλαδή πάνω στην πιο σημαντική περίοδο για την ανδρική ομάδα, η οποία μπαίνει τότε στη διαδικασία των πλέι άουτ και θα παίξει τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν χωρίς προπόνηση, αλλά και χωρίς… έδρα, καθώς θα πρέπει να παίξει στην Αθήνα, δίχως τον κόσμο της στο πλευρό της και πλέον η επικινδυνότητα ανεβαίνει για τα παιδιά του Γιώργου Ντόσκα, ασχέτως του τι θα συμβεί στο φινάλε. Ο ΝΟΧ, με παραλείψεις της τοπικής αυτοδιοίκησης βιώνει αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως αναφέρεται στα τοπικά μέσα: 

Κλειστό για το κοινό και τα αθλητικά σωματεία του νησιού θα παραμείνει από τις 30 Απριλίου το Ιωνικό Κολυμβητήριο, ώστε ο ανάδοχος εργολάβος, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης, να προχωρήσει στην αντικατάσταση της τέντας του κολυμβητηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, Γιάννη Μανάρα, με δεδομένο ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3-4 μήνες μετά την έναρξή του, θα μελετηθεί σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εξωτερική πισίνα του Ιωνικού, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.

Κανείς δεν αμφιβάλει για τη σημαντικότητα του έργου. Τα ερωτηματικά εγείρονται όσον αφορά το διάστημα που θα γίνουν αυτά, αν θα μπορούσαν να έχουν γίνει νωρίτερα, όπως για παράδειγμα τη διετία του κορονωϊού και όχι μόνο, αλλά εμείς δεν θέλουμε να ειπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες.

Το μόνο κρυστάλλινα ξεκάθαρο είναι το γεγονός ότι ο ΝΟΧ, στο κομβικότερο σημείο της αγωνιστικής περιόδου δεν θα έχει κολυμβητήριο, το ίδιο και η ομάδα του ΠΕΚΕΒ που παλεύει με αξιώσεις στην Α2 ανδρών, ενώ καλύτερα να μην αναφερθούμε στα ηλικιακά πρωταθλήματα που διεξάγονται μέσα στο καλοκαίρι.
Παράλληλα, ακόμη και εάν βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει η πισίνα του καταδυτηρίου, πώς θα πειστεί ένας αθλητής να κολυμπήσει στις 30 Απριλίου σε μια δεξαμενή που δεν έχει θέρμανση (Δίχως να αναφέρουμε άλλα προβλήματα που γνωρίζουμε ότι έχει);
Όπως και αν έχει, εάν η απόφαση δεν πάρει παράταση έστω για λίγες ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η Α1 ανδρών, τότε ο ΝΟΧ θα μπει σε δυσθεώρητα έξοδα για να καταφέρει να προπονηθεί και να παίξει στην Αθήνα, κάτι το οποίο θα διαλύσει τον προϋπολογισμό του σωματείου. Μην ξεχνάμε ότι ο ΝΟΧ δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην Α2 κατηγορία, όμως τώρα έχει εμπόδια στον δρόμο του, παρότι κανείς δεν αμφισβητεί την καρδιά των παικτών του Ντόσκα.
Ελπίζουμε να εκλογικευτεί η κατάσταση και – τουλάχιστον – να πάρει παράταση το κλείσιμο του κολυμβητηρίου για λίγες ημέρες…

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA