Η σκληρή κριτική του Βάρβοντιτς στην Προεδρεία της LEN και η εκστρατεία του για την θέση του νέου Αντιπρόεδρου!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ο Κροάτης Γιόσιπ Βάρβοντιτς επέκρινε την τρέχουσα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (LEN), κοινοποιώντας ανοικτά την… εκστρατεία του με στόχο την εκλογή του στην θέση του Αντιπροέδρου!

Ο Βάρβοντιτς, ως εκπρόσωπος της Κροατικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταξύ άλλων δυσαρεστημένων «μελών», ψήφο κατά του τρέχοντος προέδρου της LEN, Πάολο Μπαρέλι και του Προεδρείου του!

Υπενθυμίζουμε πως έπειτα από το καθιερωμένο Κογκρέσο στην πόλη της Βουδαπέστης, οι πιέσεις που δέχτηκε η ηγεσία της LEN από τα «δυσαρεστημένα κράτη-μέλη» με ισχυρισμούς για ύποπτα οικονομικά ζητήματα, οδήγησαν σε έκτακτο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Στην έκτακτη αυτή (αλλά ζωτικής σημασίας για το μέλλον του υγρού στίβου) συνέλευση, αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές προκειμένου να ανακηρυχθεί νέος Πρόεδρος και ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενώ ο Πορτογάλος António José Silva ανακοίνωσε επίσημα τον περασμένο μήνα, ότι θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της LEN εκ μέρους ενός κινήματος που ονομάζεται “Europe 4 All Aquatics”! Επιπλέον, ο Βάρβοντιτς έχει προσφέρει στον Πρόεδρο της Πορτογαλικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας την πλήρη υποστήριξή του και ελπίζει να συνεργαστεί μαζί του ως αντιπρόεδρος. Ωστόσο, ομολογουμένως αυτή η εκλογική διαδικασία στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις να αναμένονται σε λίγους μήνες, ενέχει κινδύνους…

«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος μιας ομάδας της οποίας αρχηγός είναι ο Antonio, ο οποίος πρεσβεύει τις δημοκρατικές αρχές και θα εργαστεί, καλή τη πίστη, για να υποστηρίξει ΟΛΕΣ τις ομοσπονδίες και ΟΛΟΥΣ τους κολυμβητικούς φορείς σε μια νέα εποχή για το άθλημά μας», έγραψε ο Βάρβοντιτς σε επιστολή του ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του.

«Οι εκλογές στις 5 Φεβρουαρίου δεν αφορούν συγκεκριμένα ατομικά συμφέροντα αλλά στοχεύουν στην σύσταση ενός συμβουλίου που μοιράζεται ένα όραμα και είναι έτοιμο να εργαστεί για λογαριασμό όλων. Είμαι αποφασισμένος να κάνω πράξη την εκστρατεία E4AA του Unity in Vision. Αν δουλέψουμε μαζί και έχουμε τη συνεχή υποστήριξή σας, θα είμαστε ασταμάτητοι».

Η κριτική του Κροάτη επί της LEN επικεντρώνεται στα οικονομικά προβλήματα εντός του οργανισμού, κατηγορώντας την παρούσα Διοίκηση για έλλειψη διαφάνειας και εμπιστοσύνης σε κορυφαίους αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, ο Βάρβοντιτς ανέφερε ότι η ψήφος «δυσπιστίας» ήταν μια «συλλογική καταγγελία εναντίον ενός συστήματος διακυβέρνησης και ηγεσίας στη LEN που έχει γίνει απαράδεκτο για την πλειοψηφία».

«Όλοι συμφωνούμε ότι η LEN έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα και ενέργεια στην προσπάθεια να γίνει αντίπαλος και εχθρός της FINA [Διεθνούς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας], παρά ένας υπεύθυνος εταίρος για το καλό του αθλήματος», είπε ο Βάρβοντιτς και πρόσθεσε: «Αξίζουμε καλύτερη διαχείριση και επικοινωνία για σημαντικά θέματα, όπως οικονομικές εκθέσεις, έργα που βασίζονται στον αθλητισμό, την δομή και λειτουργία του γραφείου της LEN, πρακτικά και εκθέσεις εργασίας που έχει κάνει το Εκτελεστικό Συμβούλιο… Πιστεύουμε επίσης ότι οι διαφορετικές απόψεις και οι συζητήσεις δεν πρέπει να θεωρούνται απειλές και να συντρίβονται χωρίς οίκτο. Αντίθετα, θα πρέπει να ενισχυθούν».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Europe 4 All Aquatics (@e4aaquatics)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA