Όλα είναι έτοιμα για ένα μεγάλο παιχνίδι, για ένα μεγάλο… «αντίο». Η τιμητική εκδήλωση «Magnificent Six» θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο του τουρνουάω«Σερβία 2022» για να αποχαιρετήσει και επίσημα έξι «γίγαντες» της σερβικής αλλά και της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Μέσα από ένα φιλικό παιχνίδι με την Ιταλία που θα γίνει προς τιμήν τους, θα πουν το αντίο οι Άντρια Πρλαΐνοβιτς, Φίλιπ Φιλίποβιτς, Ντούσκο Πιέτλοβιτς, Γκόικο Πιέτλοβιτς, Μίλαν Άλεξιτς και Στέφαν Μίτροβιτς. Οι έξι τους έχουν γράψει πολλές «χρυσές σελίδες» με το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα και έχουν χαρίσει στο κοινό του αθλήματος ανεπανάληπτες στιγμές, οι οποίες αν πρέπει να μετρηθούν σε μετάλλια, είναι πραγματικά πολλές. Περίπου 30 μετάλλια σύνολο, δύο χρυσά ολυμπιακά, δύο πρωτιές σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και πολλά ακόμα.

Ο πρόεδρος της  σερβικής ομοσπονδίας, Βίκτορ Γέλενιτς, μίλησε για όλα αυτά τα σπουδαία που έχουν προσφέρει οι συγκεκριμένοι, εξηγώντας πως αποτελούν όλοι τους παράδειγμα για τους νέους με τη στάση τους απέναντι στις υποχρεώσεις που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Ο Γέλενιτς ο οποίος υπήρξε μέλος των Πλάβι επί 15 συναπτά έτη (1989-2004), είπε πως χαίρεται ιδιαίτερα με την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας να αποχαιρετήσει με αυτό τον τρόπο τους σπουδαίους αυτούς αθλητές και πως είναι κάτι που αρμόζει στο «μέγεθος» τους.

Σε συνέχεια των λεγόμενων του τόνισε πως «Τους ακολουθώ σε όλη τους την πορεία αυτά τα χρόνια και για το μόνο που μετανιώνω είναι πως δεν ήμουν μαζί τους στο Τόκιο να χαρώ μαζί τους το δεύτερο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενώ στη συνέχεια για τη διοργάνωση και τα εισιτήρια που «κόπηκαν» τόνισε πως «Πιστεύω πως θα δούμε ένα υπέροχο θέαμα που αρμόζει στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου».

Δεν παρέλειψε να επαναλάβει επίσης σε πολλά σημεία του λόγου που εκφώνησε που τους ευχαριστεί θερμά για όσα προσέφεραν στο χώρο και στο χώρα.

 

 

Facebook Comments