Με φουλ ψυχολογία θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για την πρεμιέρα του LEN Euro Cup απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης η Σαβόνα, με την ιταλική ομάδα να πετυχαίνει μια τεράστια νίκη για το εγχώριο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας την Τετάρτη.

Η φιναλίστ του περυσινού Euro Cup σημείωσε μια εντυπωσιακή νίκη με αντίπαλο τη Μπρέσια, μια από τις κορυφαίες ομάδες τόσο της Ιταλίας, όσο και του LEN Champions League, καθώς σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε 11-10 της ομάδας του Σάντρο Μπόβο και αναμφίβολα πήρε έντονη δόση ψυχολογίας ενόψει της αναμέτρησης με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» το Σάββατο στο «Σεράφειο».

Σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, με πλήθος ποινών και για τις δύο ομάδες, ο Ντούρντιτς, πέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε σε παίκτη παραπάνω κατάφερε να γράψει το τελικό 11-10 και να δώσει τη νίκη στη Σαβόνα, με τον Απόλλωνα να έρχεται αμέσως σε ετοιμότητα ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα, επομένως οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη θα είναι ακόμη πιο υποψιασμένοι ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου κόντρα σε μια, όπως αποδεικνύει και φέτος, εξαιρετική ομάδα. Να σημειωθεί ότι η Σαβόνα στο παιχνίδι με τη Μπρέσια κέρδισε 16 ποινές και πέτυχε 8 γκολ σε παίκτη παραπάνω.

Η προσθήκη τριών διεθνούς εμβέλειας αθλητών, δηλαδή των Φιλιόλι, Βάβιτς και Έρντελι έχει προσδώσει έξτρα δυναμική, ενώ κόντρα στη Μπρέσια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Γκουΐντι και Κομποπιάνο.

RN SAVONA-AN BRESCIA 11-10

RN SAVONA: G. Nicosia, N. Rocchi, A. Patchaliev 1, P. Figlioli 2, M. Vavic, V. Rizzo 1, A. Urbinati 1, L. Bruni 1, E. Campopiano 1, M. Guidi 2, B. Durdic 1, B. Erdelyi 1, N. Da Rold, M. Bragantini. 

AN BRESCIA: P. Tesanovic, M. Del Basso 1, V. Dolce 1, F. Faraglia 1, D. Lazic, T. Gianazza 1, V. Renzuto Iodice 3, S. Guerrato 2, J. Alesiani, E. Manzi , M. Irving 1, A. Balzarini, F. Mammina Milani.