Η Σαβόνα αντίπαλος της Προ Ρέκο στους τελικούς της Ιταλίας

Επιτέλους αλλαγή στη φιναλίστ των τελικών στην Ιταλία. Η μόνιμη Προ Ρέκο θα συναντήσει τη Σαβόνα που θα διεκδικήσει τον τίτλο έπειτα από 13 χρόνια.

by Μάνος Φυρογένης

Όλα τα «δεδομένα» και κάπως παγιωμένα κάποτε τελειώνουν αν και κράτησαν πάνω από μία δεκαετία στην Ιταλία και την κούρσα του πρωταθλήματος. Σαν αιώνας φάνηκε. Έπειτα από 11 χρόνια το ζευγάρι «Προ Ρέκο – Μπρέσια» των τελικών διαφοροποιείται και για την εξέλιξη αυτή ευθύνεται η Σαβόνα.

Η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας επιστρέφει στους τελικούς έπειτα από 13 χρόνια απουσίας, παίρνοντας θέση αντικρυστά του μεγάλου φαβορί, Προ Ρέκο. Η Σαβόνα είχε τερματίσει στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και επάξια έκλεισε θέση και για τους τελικούς.

Η ομάδα του Ανγκελίνι «σκούπισε» μάλιστα την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην τελευταία – αδιάφορη βαθμολογικά – αγωνιστική της φάσης των «8», κλείνοντας τη σειρά στις 2-0 νίκες. Πρόκριση που ήρθε μέσω της γρανιτένιας της άμυνας καθώς κατόρθωσε να κρατήσει το σύνολο του Μπόβο στα 4 μόνο γκολ στην έδρα του (4-6 τελικό), όλα μάλιστα στην τελευταία περίοδο. Από την άλλη, η Μπρέσια δεν βρήκε αντίδοτο στον σπουδαίο Πιέτρο Φιλιόλι (4 γκολ) και έτσι η Σαβόνα θα είναι αυτή που θα επιχειρήσει να κάνει το «μπαμ» με μειονέκτημα έδρας κόντρα σε μια ομάδα που έχει δημιουργήσει τη δική της δυναστεία στην ιταλική υδατοσφαίριση.

Η Προ Ρέκο κέρδισε την Ορτίτζια και στην έδρα της (11-18) με τον Κάκαρη να βρίσκει μία φορά δίχτυα και τον Ζάλανκι πρώτο «κανόνι» με 4 και πλέον φορτσάρει για το 17ο της πρωτάθλημα στα τελευταία 18 και 36ο συνολικά.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA