Η Ολυμπιακή επιτροπή της Ρωσίας δηλώνει τώρα έτοιμη να συνεργαστεί ειλικρινά με τον παγκόσμιο οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA), ώστε ν’ αποφευχθεί ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι. Η Ρωσία αναδιπλώθηκε μετά την ανακοίνωση του WADA πως δεν είναι έγκυρα τα δεδομένα από τους ελέγχους, που διαβίβασε το εργαστήριο της Μόσχας, προκειμένου να ριχτεί φως στο διεφθαρμένο σύστημα ντόπινγκ, που ξέσπασε στη χώρα μεταξύ 2011 και 2015.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα ο διεθνής οργανισμός ανακοίνωσε ότι η ρωσική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ (Rusada) δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις, όσον αφορά τα στοιχεία που δίνουν τα εργαστήριά της, και έτσι η χώρα πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις για τέσσερα χρόνια. Η αναδίπλωση ξεκίνησε προχθές από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ, που δήλωσε από τη Μόσχα πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συνεργασία με τις διεθνείς αρχές.

Ακολουθώντας τη κυβερνητική γραμμή ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ, τόνισε σήμερα πως «θα κάνουμε τα πάντα για ν’ αποφύγουμε τον αποκλεισμό μας από τους αγώνες του Τόκιο». Να σημειωθεί πως η WADA θ’ αποφασίσει για το θέμα σε συνεδρίαση της στις 9/12 στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments