Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες για το ίδιο θέμα, ωστόσο υπάρχει πάντοτε και η ματιά που δεν τετραγωνίζει τον κύκλο, όσον αφορά το ίδιο το άθλημα και όσους παλεύουν για να γίνει αυτό καλύτερο.

Η σπάνια κλοπή που υπέστη η Εθνική ομάδα ανδρών στον αγώνα με την Κροατία, αναφερόμενοι φυσικά στο ακυρωθέν τέρμα του Άγγελου Βλαχόπουλου σε παίκτη παραπάνω, στο οποίο υποδείχθηκε οφσάιντ ο παίκτης στο πρώτο δοκάρι που βρισκόταν μέσα από τα 2μ, έχει κάνει τον γύρο του υδάτινου κόσμου και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ο αθλητισμός συνεχίζεται και η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξέρει ότι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τον στόχο, είναι όλοι πρωταθλητές και έχουν τον τρόπο να καθαρίσουν τη σκέψη τους ενόψει της συνέχειας και του απαιτητικού αγώνα με την πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία.

Την ίδια ώρα, στην Κροατία, το dance.hr, ένα κροατικό Μέσο με βαθιά αγάπη για το άθλημα όπως και το Aquafeed24, χωρίς παρωπίδες και γυαλιά, επισημαίνει την ακαταλληλότητα του διαιτητή Jaume Teixido, παραθέτωντας κι άλλα στιγμιότυπα του εν λόγω αγώνα, ενώ στο δια ταύτα κάνει λόγο για ντροπή και αηδία όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η εθνική ομάδα της χώρας του κέρδισε τον βαθμό απέναντι στη μαχητική Ελλάδα και παράλληλα την 1η θέση στο γκρουπ.

Αυτή τη φορά, η αδικία έγινε εις βάρος της Ελλάδας, την επόμενη ίσως συμβεί στην Κροατία ή σε κάποια άλλη Εθνική ομάδα, το ζήτημα που τίθεται είναι γιατί να καταστρέφεται το ίδιο το παιχνίδι από περίεργες αποφάσεις; Και πέραν του ότι εμείς ως Έλληνες φυσικά και θα κρεμαστούμε στα κάγκελα για κάτι τέτοιο, η ουσία κρύβεται ακριβώς σε αυτό: Να αφήσουμε τους παίκτες να είναι πρωταγωνιστές.

Όσον αφορά το ακυρωθέν γκολ του Βλαχόπουλου, συνομιλήσαμε αυτές τις μέρες με αρκετούς διαιτητές και κανένας δεν είπε αβίαστα ότι θα ακύρωνε αυτό το τέρμα καθώς ο παίκτης στο πρώτο δοκάρι (ή δεύτερο εφόσον το σουτ έγινε από την αριστερή πλευρά), δεν επηρεάζει τη φάση και γενικότερα είναι ένα σφύριγμα που όπως μας είπαν… δεν δίνεται!

Σε συνδιασμό με τις υπόλοιπες, όμως, διαιτητικές αποφάσεις που θα δείτε στην παραπομπή άρθρου που θα σας δώσουμε, εγείρονται ερωτηματικά και ακόμη, δεν έχουμε δει κάποια δημόσια αντίδραση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, παρότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έγιναν δυναμικές κινήσεις. Δεν θέλουμε να το πράττουμε, είναι μακριά από τη φιλοσοφία μας γιατί λάθη κάνουμε όλοι, αλλά ο Jaume Teixido είναι persona non grata για την ελληνική υδατοσφαίριση και ευελπιστούμε να βελτιωθεί σημαντικά για να μπορεί να διαιτητεύει αγώνες τέτοιου επιπέδου. Αυτή τη στιγμή δεν έχει την ικανότητα, δυστυχώς.

Βρισκόμαστε στην εξέλιξη του τουρνουά και ίσως δεν είναι η στιγμή για να πούμε περισσότερα, η Εθνική ανδρών θα συγκεντρωθεί για τη συνέχεια και θα είναι έτοιμη πνευματικά, είμαστε σίγουροι για αυτό. Ωστόσο, σε μια χρονιά που οι παίκτες έχουν δώσει περισσότερα από 100 παιχνίδια, έχουν ξεκουραστεί ελάχιστα και ο Βλαχόπουλος παίζει με υπερκόπωση και ακολούθησε αγωγή για να καταφέρει να είναι σε καλή κατάσταση, είναι αναμενόμενο να ξεσπάσει, καθώς το αποτέλεσμα δεν κρίθηκε στην απόδοση των αθλητών και αυτό είναι κοινή ομολογία.

Για το γεγονός ότι ο ένας διαιτητής είναι Ισπανός και ουσιαστικά «έστειλε» την Ελλάδα κόντρα στην χώρα του, ίσως είναι ύποπτο, ίσως και όχι. Ας πούμε, με καλή θέληση, ότι επηρρεάστηκε από τους 9.000 Κροάτες που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο και έχασε τη μπάλα. Με καλή θέληση, πάντα, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο αγώνων.

Κρίμα, πολύ κρίμα, σε έναν τέτοιο αγώνα, με τόσο κόσμο και απίστευτη ατμόσφαιρα, με τρομερά plays και προσωπικές κινήσεις, με εξαιρετικό Λιμαράκη που συστήθηκε στην Ευρώπη και Μπίγιατς, με μοναδική άμυνα από Σκουμπάκη και Ζούβελα, με «σύγκριση» Βρλιτς και «Baby Βρλιτς» τον δικό μας Κώστα Κάκαρη, να πρέπει να γίνεται συζήτηση για τη διαιτησία.

ΥΓ: Κάποια στιγμή, επειδή βλέπουμε ότι ο σεβασμός εκλείπει τόσο προς το ίδιο το σπορ, όσο και προς εμάς, θα μιλήσουμε για τα Rolex κάτω από τα μαξιλάρια!

Το εξαιρετικό άρθρο του dance.hr