Το περασμένο έτος ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά για την εθνική ανδρών της Κροατίας, αφού στο «σπίτι» τους, το Σπλιτ, τα παιδιά του Ίβιτσα Τούτσακ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η εθνική Κροατίας προετοιμάζεται πια για τα προκριματικά του World Cup, με τον έμπειρο τεχνικό να επιλέγει τους 18 παίκτες της αποστολής, με δεκατρείς εξ αυτών να είναι παρόντες στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Σπλιτ, ενώ μόνο ο Φίλιπ Κρζιτς και ο Ντομαγκόι Ζόβιτς απουσιάζουν.

Στην κροατική αποστολή επιστρέφει ο Χέρβο Μπένιτς, που ήταν τραυματίας στο Σπλιτ και δεν μπορούσε να αγωνιστεί, ενώ επίσης συμπεριλήφθηκαν ο Μπράνιμιρ Χέρτσεγκ της Μλάντοστ καθώς και οι Μπούτιτς και Ντούζεβιτς της Γιάντραν Σπλιτ. Ακόμη, στη 18άδα βρίσκεται ο τερματοφύλακας της Πριμόριε, Ιβάν Κούμπρανιτς. Φυσικά, στη 18άδα συμπεριλαμβανεται ο Μάρκο Μπίγιατς του Ολυμπιακού και η ομάδα θα συγκεντρωθεί στις 5/3, για να είναι έτοιμη από 8-14 Μαρτίου, όταν και θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία και την Ιαπωνία.

Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ θα διοργανώσουν την τελική φάση στο Λος Άντζελες τέλη Ιουνίου, μόνο δύο ομάδες από αυτό το γκρουπ, πέραν των Αμερικανών, θα πάρουν το εισιτήριο για το Φάιναλ 8.

 

Οι εκλεκτοί του Τούτσακ: Marko Bijac, Toni Popadic, Mauro Ivan Cubranic, Ivan Krapic, Josip Vrlic, Branimir Herceg, Luka Bukic Jerko Marinic Kragic, Zvonimir Butic, Antonio Duzevic, Rino Buric, Loren Fatovic, Matias Biljaka, Marko Zuvela, Franko Lazic, Hrvoje Benic, Andrija Basic, Konstantin Kharkov.