Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 η Ολομέλεια του Διοικητικού συμβουλίου της περιοχής Αραβάκα (επαρχιακή πόλη της Μαδρίτης) ενέκρινε ομόφωνα με ψήφισμα της να δοθεί το όνομα του Jesús Rollán σε κάποιον από τους δρόμους ή τις οδούς ή γενικά σε κάποια πλατεία ή αθλητικό χώρο της πόλης.

Αυτή η ενέργεια εγκρίθηκε έπειτα από πρόταση του αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου Ρόζα Λούξεμπουργκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του συλλόγου, η πρόταση αυτή μεταφέρθηκε από κατοίκους της περιοχής κατά την 16η επέτειο από την ημέρα που «έφυγε» ο θρυλικός Ισπανός τερματοφύλακας. Η πρόταση λοιπόν που έφεραν οι γείτονες του τόπου, φαίνεται να απέδωσε καρπούς ενώ ο παράλληλα ο σύλλογος Ρόζα Λούξεμπουργκ εξήγησε πως αυτό είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο και σε συζητήσεις με την οικογένεια του αδικοχαμένου πορτιέρε είπε πως αυτή είναι μία κίνηση πολύ ζεστή και κάτι το οποίο αποτελεί ομόφωνη επιθυμία των κατοίκων της Αραβάκα.

Μέσα από ανακοίνωση του ο σύλλογος, ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν σε αυτή την πρωτοβουλία, από τους κατοίκους έως και τα πολιτικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στην επίτευξη του εγχειρήματος, δείχνοντας πως δεν ξεχνούν την προσφορά του Χεσούς Ρογιάν, ενώ έκλεισαν δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους.

Facebook Comments