Οκτώ διοργανώσεις με την Προ Ρέκο που έπαιξε, οκτώ τρόπαια που μέτρησε ως Πρωταθλητής… Αυτά και μόνο αρκούν για να περιγράψει κανείς την πορεία του Λούκα Λόντσαρ στην απίστευτη δυνατεία των Μπιανκοσελέστε – σε μόλις δυο χρόνια.

Ο Κροάτης φουνταριστός που γεννήθηκε το 1987 αποχωρεί από την Προ Ρέκο στο τέλος της διετούς συμφωνίας που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2021: «Τα δύο χρόνια στη Ρέκο ήταν η πιο όμορφη περίοδος της καριέρας μου, γιατί κερδίσαμε τα πάντα και γι’ αυτό προπονούμασταν κάθε μέρα – εκτός πισίνας βρήκα συντρόφους που έγιναν φίλοι και που θα τους πάρω μαζί μου για πάντα. Μια απίστευτη ομάδα ανθρώπων που ήταν πάντα στην διάθεσή των αθλητών, αφήνοντας στην άκρη τους εγωισμούς… μια ομάδα που οι νεότεροι σέβονταν πάντα τους μεγαλύτερους».

Η πιο όμορφη στιγμή; «Στο τελικό σφύριγμα του πρόσφατου Τσάμπιονς Λιγκ στο Βελιγράδι, στην ολοκλήρωση δηλαδή του κύκλου μου στη Ρέκο, όπου πραγματικά συνειδητοποίησα τι είχαμε κάνει, ένιωθα απίστευτα. Ο Σάντρο Σούκνο για μένα είναι φίλος πριν ακόμα γίνει προπονητής, ήταν πάντα ειλικρινής με όλους, έβαζε πάντα την ομάδα πάνω από την μονάδα, δημιουργώντας ένα πνεύμα νίκης: τον αγαπώ και του εύχομαι να συνεχίσει να σηκώνει πολλά ακόμα τρόπαια. Ευχαριστώ τον σύλλογο, όλους τους φιλάθλους και τους ανθρώπους της Ρέκο που έκαναν εμένα και την οικογένειά μου να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας: θα είναι πάντα μέρος της καρδιάς μας».

«Αποχαιρετάμε έναν σπουδαίο παίκτη και έναν σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος έφτασε στην Ρέκο χωρίς να «πουλήσει» το βιογραφικό του και από την πρώτη μέρα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της ομάδας, όντας παράδειγμα ταπεινότητας και αφοσίωσης στη δουλειά» ανέφερε ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Φελούγκο. «Περάσαμε δύο εξαιρετικά χρόνια μαζί: αθλητές όπως ο Λούκα θα μείνουν στην ιστορία της Pro Recco όχι μόνο για τις επιτυχίες αλλά και για όσα μετέδωσαν στο περιβάλλον».