🇬🇷🇬🇷 Η Πάτρα υποδέχεται με 3.000 κόσμο τις δευτεραθλήτριες Ευρώπης!

by Aquafeed 24
Όλα είναι έτοιμα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» της Πάτρας προκειμένου το Σάββατο 1/12 (7μ.μ.) να φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Γυναικών με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Ρωσίας για το Γουόρλντ Λιγκ.
Η ΝΕΠ είναι ανάμεσα στους διοργανωτές της ιστορικής αναμέτρησης, μαζί με την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας και φυσικά την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Οι διοργανωτές έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός». Οι κυριότερες τοποθετήσεις τους έχουν ως εξής:
Νίκος Κανελλάκης (πρόεδρος ΕΔ ΠΕΑΚ): «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία στη συνέντευξη Τύπου, που έχει θέμα τη φιλοξενία ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος για την πόλη μας, του αγώνα πόλο της Εθνικής μας ομάδας γυναικών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας, για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ Γυναικών του πόλο.
Ο αγώνας διεξάγεται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στο δημόσιο κλειστό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», μετά από πρόταση της ΚΟΕ προς το ΠΕΑΚ, την οποία αμέσως αποδεχθήκαμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τη ΝΕΠ.
Ο αγώνας της εθνικής ομάδας γυναικών στο πόλο, είναι μία από τις τρεις σημαντικές διοργανώσεις που θα διεξαχθούν αυτές τις ημέρες στην Πάτρα, όλες στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ.
Προηγείται, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ ανδρών, η οποία θα δώσει αγώνα με την Εθνική Ομάδα της Γερμανίας την Παρασκευή στο στάδιο «Δ. Τόφαλος», στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ακολουθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανδρών – γυναικών, Εlite Α’ κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο Κουκούλι, από τις 6 έως και τις 9 Δεκεμβρίου και θα πάρουν μέρος οι 16 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες ανά κατηγορία κιλών από όλη τη χώρα.
Για τον αγώνα της εθνικής γυναικών του πόλο που καταφέραμε να το φέρουμε στην Πάτρα, θέλω, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής και των εργαζόμενων του ΠΕΑΚ, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΝΕΠ Εμμανουήλ Τσουραμάνη και τον τεχνικό σύμβουλο της ΚΟΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκο Βασιλείου, για τη συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, για την προετοιμασία και την επιτυχία της διοργάνωσης.
Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια, στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» έχει γίνει συστηματική δουλειά στη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
Η δουλειά που γίνεται αναγνωρίζεται, όχι μόνο από τους αθλούμενους, τις ομάδες και τους φιλάθλους, αλλά και από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, η οποία επέλεξε για άλλη μια φορά, το κολυμβητήριο της Πάτρας για να φιλοξενήσει έναν σημαντικό αγώνα. Επόμενος στόχος μας είναι η ένταξη του κολυμβητηρίου στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος της πισίνας και πιστεύω ότι με την προετοιμασία που έχουμε κάνει πως θα τα καταφέρουμε.
Όπως ανέφερα, και οι τρεις διοργανώσεις, φιλοξενούνται στα τρία γήπεδα ευθύνης του ΠΕΑΚ, τα οποία επελέγησαν από τις οι Ομοσπονδίες Καλοθοσφαίρισης, Κολύμβησης και Πυγμαχίας, για την αρτιότητά τους.
Το γεγονός αυτό μας κάνει να λέμε ότι η Πάτρα τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να μπαίνει στο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων της χώρας καθώς, όλο και πιο συχνά φιλοξενεί, αγώνες των εθνικών ομάδων, περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα σε διάφορα αγωνίσματα.
Διοργανώσεις που τονώνουν την τοπική κοινωνία και οικονομία και τις οποίες έχει τόσο ανάγκη η περιοχή.
Εμείς, διοίκηση και εργαζόμενοι του ΠΕΑΚ, θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε η Πάτρα να αποτελέσει πόλο έλξης αθλητικών διοργανώσεων, μικρότερων και μεγαλύτερων.
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω, πως ενόψει των τριών αυτών αθλητικών γεγονότων που θα γίνουν στην Πάτρα τις επόμενες ημέρες, εμείς θα πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε και στις τρεις σημαντικές διοργανώσεις να όλα να κυλήσουν άψογα και η Πάτρα να ζήσει μεγάλες αθλητικές στιγμές.
Είμαι βέβαιος πως και αυτή τη φορά, οι Πατρινοί φίλαθλοι θα γεμίσουν τα γήπεδα, και πως αποδείξουν με το χειροκρότημά τους και τη συμπεριφορά τους, πως η Πάτρα είναι μια πόλη που αγαπάει τον αθλητισμό και «διψά» για τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις».
Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας): «Η διεξαγωγή του Διεθνούς Αγώνα Υδατοσφαίρισης Γυναικών στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Α. Πεπανός» μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης Ελλάδας και Ρωσίας αποτελεί σημαντική επιτυχία για την πόλη μας και την περιοχή γενικότερα.
Η πραγματοποίηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην πόλη της Πάτρας ενισχύει την αναγνωρισιμότητά της και την εξωστρέφεια. Το τουριστικό ρεύμα που θέλουμε να διαμορφωθεί προς την περιοχή μας με την προσέλευση αθλητών, προπονητών, συνοδών μελών αλλά και φίλων του αθλητισμού, μακροπρόθεσμα φέρνει πολλαπλάσια κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.
Η Π.Ε. Αχαΐας προωθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει την εμπέδωση του μηνύματος του υγιούς ανταγωνισμού, της ευγενούς άμιλλας, των ευγενών αθλητικών ιδεωδών, της πρόταξης της ιδέας της συμμετοχής και της προσφοράς και πρωτίστως τη σημασία της κοινής δουλειάς και της άριστης συνεργασίας.
Εύχομαι στους αθλητές «ευ αγωνίζεσθαι» προσφέροντάς μας το θέαμα που όλοι προσδοκούμε και στους διοργανωτές κάθε επιτυχία».
Νίκος Βασιλείου (τεχνικός σύμβουλος ΚΟΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου): «Ευχαριστούμε σαν Ομοσπονδία την πόλη της Πάτρας που έκανε δεκτό το αίτημα μας για να διοργανώσουμε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι εδώ. Είναι επιθυμία της ΚΟΕ, άλλωστε, να μεταφέρει τέτοια σημαντικά παιχνίδια στην επαρχία. Στην εν λόγω αναμέτρηση θα κριθεί η πρωτιά στον Ομιλο της Εθνικής μας. Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη νίκη και για μια καλύτερη κλήρωση στα τελικά του Γουόρλντ Λιγκ. Η ΝΕΠ και το ΠΕΑΚ αποδέχτηκαν χωρίς καν δεύτερη σκέψη την πρότασή μας, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Περιφέρειας και προσωπικά του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Γυναικών θα έρθει στην Πάτρα. Πρόκειται για δυο ομάδες που θα μπορούσαν να παίξουν σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το επίπεδο των δυο αντιπάλων ειδικά την τελευταία 4ετία που έχουν συναντηθεί πολλές φορές μεταξύ τους είναι πολύ υψηλό. Καλούμε τους πατρινούς να φέρουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο για να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα. Αναμένουμε περίπου 3.000 κόσμο στο «Α. Πεπανός». Αυτό έχει δείξει η προηγούμενη εμπειρία μας. Σαν ΚΟΕ επεξεργαζόμαστε την σκέψη και του να φέρουμε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης στην Πάτρα, αλλά και πολύ σύντομα η πόλη να αποκτήσει έναν Ομοσπονδιακό προπονητή στις καταδύσεις. Τέλος, θέλω να πω ότι μπορεί σαν Πάτρα να έχουμε εξαιρετικές γηπεδικές εγκαταστάσεις, όμως χρειάζεται και η βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των παραγωγικών φορέων για να φέρουμε και άλλες σπουδαίες διοργανώσεις στην πόλη μας. Αλλιώς δεν πρόκειται να έρθει τίποτα και όλα τα σπουδαία ιβέντ θα πηγαίνουν σε άλλες πόλεις όπως π.χ. στον Βόλο που θα φιλοξενήσει τον Αύγουστο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών ή τον Σεπτέμβριο το Ευρωπαϊκό Νεανίδων».
Μανώλης Τσουραμάνης (πρόεδρος ΝΕΠ): «Ευχαριστούμε το ΠΕΑΚ και προσωπικά τον πρόεδρό του, Νίκο Κανελλάκη για την μέχρι τώρα εξαιρετική μας συνεργασία. Εμείς θέλουμε την προώθηση του υγρού στίβου και γενικότερα του αθλητισμού στην περιοχή μας. Αυτό προκύπτει και από προηγούμενες διοργανώσεις που φέραμε στην Πάτρα όπως τα Πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης του 2015 και του 2017 ή πριν από μερικούς μήνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανοικτής Θάλασσας και του Μεσογειακού Κυπέλλου. Αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία της Εθνικής Γυναικών στην Πάτρα και αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός. Η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι ελεύθερη, καθώς η Εθνική μας χρειάζεται την στήριξη όλων μας. Εμείς σαν ΝΕΠ έχουμε στόχο ειδικά την ανάπτυξη του γυναικείου πόλο. Συμμετέχουμε στην Α1 Εθνική, ενώ πρωταγωνιστούμε και σε όλα τα γυναικεία πρωταθλήματα υποδομών της χώρας μας. Με προπονητές τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Μπιτσάκο, την παλιά διεθνή πολίστρια Σοφία Μανέτα και έναν ολόκληρο επιτελείο έμπειρων τεχνικών δουλεύουμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ειδικά στις μικρές ηλικίες. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο για την αρωγή τους και φυσικά τον πρόεδρο της ΕΔ του ΠΕΑΚ, Νίκο Κανελλάκη».
Χρήστος Μανέτας (μέλος ΔΣ ΚΟΕ, αντιπρόεδρος ΝΕΠ): «Παρακολουθώ ανελλιπώς από το 1995 και το Ευρωπαϊκό της Βιέννης, τις προσπάθειες της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Γυναικών και είμαι χαρούμενος που θα την δούμε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι στην πόλη μας. Αρχικά σαν Ποσειδώνας και πλέον σαν ΝΕΠ προσπαθούμε για την ανάπτυξη του ελληνικού γυναικείου πόλο. Ευχαριστώ την ΚΟΕ για την επιλογή της Πάτρας και εύχομαι καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».
Η Εθνική μας ομάδα θα προπονηθεί την Παρασκευή το πρωί στο «Α. Πεπανός», ενώ θα πραγματοποιήσει προπόνηση και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως, άλλωστε, και η Ρωσία (6μ.μ. και 7μ.μ. οι ώρες προπόνησης). Το πρωί του Σαββάτου (11.30π.μ.) οι δυο αποστολές, έπειτα από ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, θα προσκυνήσουν τον ιερό ναό του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια θα έχουν κοινό γεύμα. Στη διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου θα υπάρξουν χάπενινγκς και ένα ξεχωριστό τελετουργικό-παρουσίαση, αλλά και χορευτικά από το χορευτικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών με τον συντονισμό του υπευθύνου Γρηγόρη Μικρώνη.
Παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Πέρισιτς, ενώ την αναμέτρηση θα διευθύνουν δυο από τους καλύτερες διαιτητές στον κόσμο, ο Κουν (Ουγγαρία) και ο Αλεξανδρέσκου (Ρουμανία).

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA