Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι η Νότιος Αφρική αποφάσισε να συμμετάσχει εν τέλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως εκπρόσωπος της ηπείρου.

Το εάν η είδηση ευσταθεί θα το μάθουμε την Κυριακή, 27/1, στη Βουδαπέστη κατά την κλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Ιταλία (σ.σ Τελευταία ενημέρωση: Η κλήρωση δεν θα γίνει την Κυριακή, θα γίνει μετά τους Πανασιατικούς).

Σε περίπτωση που η Νότιος Αφρική στείλει ομάδα στο Τόκιο, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι στο Προολυμπιακό τουρνουά θα δοθούν μόλις δύο (2) εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι τρία όπως γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα.

Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια με αξιώσεις, βάσει ποιότητας, είναι σίγουρα η Ιταλία και η Ελλάδα που δεν διεκδικούν κάτι πια στο Ευρωπαϊκό καθώς αποκλείστηκαν.

Στο πανευρωπαϊκό που διεξάγεται τώρα, Ρωσία, Ολλανδία, Ουγγαρία, διεκδικούν την πρόκριση από τη Βουδαπέστη και δύο εξ αυτών θα παίξουν στο Προολυμπιακό. Επομένως τέσσερις κορυφαίες ομάδες διεκδικούν δύο εισιτήρια και η Εθνική Ελλάδος θα έχει πολύ δύσκολο έργο για να γιορτάσει την είσοδό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008.

Αν όμως η Νότιος Αφρική δεν δηλώσει εν τέλει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς, κάτι που θα ξέρουμε την Κυριακή 100%, τότε τα εισιτήρια που θα δοθούν είναι τρία. Και πάλι δύσβατος ο δρόμος για την Εθνική ομάδα. Ίδωμεν. Το Aquafeed24 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει διαρκώς.