Το στέγαστρο που θα επιτρέψει να γίνεται προπόνηση ακόμα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε και πλέον μικροί και μεγάλοι στη Λαμία δεν έχουν… δικαιολογίες. Το νερό γίνεται το στοιχείο τους και το μέλλον του υγρού στίβου αναμένεται πιο ζοφερό με τα “δελφίνια” της Λαμίας.

Από το πρωί της Δευτέρας (23/10) παραδόθηκε προς χρήση και επισήμως το στέγαστρο του ανοιχτού – κλειστού πλέον κολυμβητηρίου στο χώρο του ΔΑΚΛ έναντι του Δημαρχείου.

Πρόκειται για μια κατασκευή που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά να μείνουν στο νερό οι μικροί και μεγάλοι κολυμβητές/τριες και πολίστες/τριες της περιοχής, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια.

Η καινούργια ανοιγόμενη οροφή, διαμπερής για να περνάει το φως του ήλιου καλύπτει μεγάλη και μικρή πισίνα και αναμένεται να λειτουργεί βάσει των εποχών και των εν γένει εξωτερικών συνθηκών. Η δημιουργία του στεγάστρου έγινε μέσω του προγράμματος Φιλόδημος 2, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλα ανοιχτά κολυμβητήρια της περιφέρειας να θωρακίσουν τη… ζεστασιά των πολιτών τους, κρατώντας τους στο νερό χειμώνα καλοκαίρι. Σειρά παίρνει το ολοκαίνουργιο κολυμβητήριο της Δράμας.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραϊσκου:

«…Ολοκληρώνουμε έργα και παρεμβάσεις σε όλες τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας, αυτή τη φορά στο ανοιχτό κολυμβητήριο Λαμίας.

Εργαζόμαστε μεθοδικά για να έχουν οι συμπολίτες μας τη δυνατότητα χρήσης ασφαλών και λειτουργικών υποδομών σε κάθε γωνιά της πόλης και ν’ απολαμβάνουν τα αθλητικά γεγονότα, δίπλα στο σπίτι τους.

Υποσχεθήκαμε στους δημότες μας και κάνουμε πράξη, την κατασκευή έργων, τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων των ερασιτεχνών αθλητών, των ατόμων με αναπηρία και κυρίως των παιδιών μας …».