Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών για ΑΝΟΓ, ΝΟ Βουλιαγμένης και Εθνικό Πειραιά!

by Aquafeed 24

Πραγματοποίηθηκε στην Ποντγκόριτσα η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών (Πρώην Ευρωλίγκα), με τρεις ελληνικές ομάδες να μπαίνουν στον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 17-20 Νοεμβρίου!

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας, ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο Εθνικός Πειραιά μπαίνουν στη μάχη της πρόκρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ η Γλυφάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου ανέλαβε τον Όμιλο Β’ που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Από την άλλη, η Βουλιαγμένη της Κικής Λιόση θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία, ενώ ο Εθνικός Πειραιά του Στέφανου Λέανδρου θα παίξει στη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός ως Πρωταθλητής Ευρώπης μπαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη 2η φάση, μαζί με τη φιναλίστ Σαμπαντέλ, την UVSE και την Εκίπε Οριζόντε που ως Πρωταθλήτρια Ιταλίας πήρε τη θέση της Πάντοβα (που συμμετείχε στο περυσινό Φάιναλ Φορ στον Πειραιά).

Κατά την ταπεινή μας γνώμη και οι τρεις Ελληνικές ομάδες έχουν τη δυναμική για να προκριθούν στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.


Όμιλος A’ (Πορτογαλία): Ματαρό, Νις, Βουλιαγμένη, Πασένσε, ZVL 1886

Όμιλος Β’ (Αθήνα): Γλυφάδα, Ντε Ζααν, Τεράσα, Γκραντ Νανσί, Έγκερ

Όμιλος Γ’ (Λιλ): Πάντοβα, Λιλ, Σιρένς, Φερεντσβάρος, Μεντιτεράνι

Όμιλος Δ’ (Ρώμη): Ντουναϊσβάρος, Σπαντάου, Ρόμα, Εθνικός Πειραιώς, Μουλχάους


Είκοσι ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ των πέντε ομάδων. Οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε Όμιλο θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση, ενώ οι δύο τελευταίες θα προκριθούν στο Euro Cup γυναικών.

Η απόφαση της LEN ήταν να αναβαθμίσει τη γυναικεία διοργάνωση, πρώην Ευρωλίγκα και έτσι οι οκτώ ομάδες που ΔΕΝ θα προκριθούν στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (μετά τον 2ο προκριματικό γύρο δηλαδή), περνάνε αυτόματα στο Euro Cup, εκεί όπου θα παίξουν και οι οκτώ σύλλογοι που ΔΕΝ θα προκριθούν από τον 1ο προκριματικό.

Ύστερα, στο Euro Cup, θα γίνουν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων με ένα συνηθισμένο σύστημα διεξαγωγής και έως τον μεγάλο τελικό θα υπάρχουν εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.

 

 

 

 

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA