Μέτρα στήριξης των αθλητικών συλλόγων που υπάγονται σε αυτήν, ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία υγρού στίβου δια του προέδρου της Πάολο Μπαρέλι, ο οποίος γνωστοποίησε ότι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν στα κλαμπ που πλήττονται από τον κορονωϊό και γνωρίζουν οικονομική καταστροφή.

Εκτός του συγκεκριμένου ποσού, η FIN αποφάσισε για τη σεζόν 2020-2021 να ακυρώσει το κόστος ασφάλισης, την οικονομική συμμετοχή για τους αθλητές (μεταγραφές-ανανεώσεις κλπ), το παράβολο συμμετοχής στα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, κολύμβησης, καταδύσεων και καλλιτεχνικής κολύμβησης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, το κόστος των αδειών σε σχολές κολύμβησης και όχι μόνον αυτά, καθώς θα μεριμνήσει και για επίδομα σε κάποιους εργαζομένους, ενδεχομένως μέσω κρατικών επιχορηγήσεων.

Παράλληλα, η ιταλική ομοσπονδία μέσα από επιτροπή εμπειρογνωμόνων προσπαθεί να συντάξει την κατευθυντήρια γραμμή για να ενθαρρύνει την επανέναρξη των δράσεων στις πισίνες.

Αυτά τα μέτρα είναι μια πρώτη συμβολή της FIN προς τους συλλόγους της, ώστε να συνεχίσουν κατά ένα τρόπο τη λειτουργία τους σύντομα και να συνεχιστεί η διάδοση των αθλημάτων του Υγρού Στίβου.

 

Facebook Comments