Η Ιωάννα Χυδηριώτη στο #AQF24: «Σκεφτόμουν πως δεν θα τα κατάφερνα ποτέ – Είμαι ευγνώμων για ό,τι ζω»

Τα συναισθήματα πλημμύρισαν την Ιωάννα Χυδηριώτη κατά την επιστροφή της τριταθλήτριας Ευρώπης, Εθνικής ομάδας γυναικών, σε πάτρια εδάφη και στις δηλώσεις της στο #AQF24.

by Μάνος Φυρογένης

Όραμα, πίστη, απερίγραπτη χαρά, αγαλλίαση. Η Εθνική ομάδα γυναικών τα κατάφερε, τα κορίτσια πέρασαν και από αυτό το σκόπελο. Το Παρίσι πλέον κοντοζυγώνει και κανείς και καμία δεν μπορεί να τους το πάρει. Το εισιτήριο έγραψε «PARIS 2024» και ανήκει στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της Κυριακής η αίθουσα αφίξεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γέμισε με δάκρυα χαράς και ανακούφισης. Όλες τους έβαλαν το λιθαράκι τους για το πέμπτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού.

Το έβλεπες στα πρόσωπά τους και στην τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή τους όσο πολύ το ήθελαν. Το #AQF24 φυσικά και βρισκόταν εκεί να καλοσωρίσει τα… χρυσά στις καρδιές μας κορίτσια και τους έδωσε το βήμα να εκφραστούν και να μεταφέρουν συναισθήματα και εικόνες.

Την αρχή έκανε η Ιωάννα Χυδηριώτη και τα λόγια της, λυγίζουν μέχρι και τους πιο δυνατούς. Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!

«Ευχαριστούμε γι’ αυτό το καλωσόρισμα. Είμαι ευλογημένη, αυτό έχω να πω. Σκεφτόμουν πολλές φορές στη διαδρομή στις προπονήσεις πως θα ήταν να περνούσαμε στην Ολυμπιάδα και πάντα είχα αυτόν τον κόμπο στο στομάχι μου. Σκεφτόμουν πως δεν θα τα κατάφερνα ποτέ λόγω των τραυματισμών και των δύο χειρουργείων. Άπειρα κλάματα και άπειρη στενοχώρια που όλα αυτά όμως σβήστηκαν. Είμαι ευγνώμων για αυτό που ζω, όλα για κάποιο λόγο γίνονται τελικά. Ευχαριστώ τις συμπαίκτριές μου για αυτό, δεν θα τα είχα καταφέρει αλλιώς. Είμαστε ομάδα και η ομάδα είναι και στα δύσκολα και στα εύκολα. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για εμάς, παλέψαμε γι’ αυτό έχουμε δουλέψει γι’ αυτό ώρες ατελείωτες στην πισίνα και ανυπομονώ για αυτή τη νέα πίστα που ανοίγει για εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενη».

Ήταν όπως το είχες ονειρευτεί; «Ήταν ακόμα καλύτερο γιατί κάναμε ένα πολύ καλό ματς με την Ιταλία. Το θέλαμε πάρα πολύ. Η Ιταλία είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα με κατακτήσεις και μετάλλια αλλά έτσι όπως ήρθε… Η ατμόσφαιρα, η ενέργεια που είχαμε όλες μας. Ήταν απλά σπουδαίο. Και μετά γίναμε όλες μια αγκαλιά. Ήταν απίστευτο το συναίσθημα.»

Συγκριτικά με την ειδοποιό διαφορά στην αντιμετώπιση του «μικρού» τελικού και τη διαχείριση του φόβου, το ακούραστο «μηχανάκι» της ελληνικής περιφέρειας είπε πως: «Δεν νομίζω ότι είχαμε φόβο αυτή τη φορά. Είχαμε πείσμα, είχαμε θέληση και ήταν ουσιαστικά ένα βήμα για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και το κάναμε».

Στο Παρίσι θα είναι καμαρωτές με τις γαλανόλευκες φόρμες τους. «Πανευτυχής! Το σκέφτομαι και θα κλάψω πάλι. Θα ήθελα να το αφιερώσω στην οικογένειά μου. Στους γονείς μου που από μικρό παιδάκι με πήγαιναν στο κολυμβητήριο. Είχαν ένα όραμα για εμένα και πραγματοποιήθηκε. Στο σύντροφό μου που με έχει ακούσει πάρα πολλές φορές να παραπονιέμαι για τα χειρουργεία που έχω κάνει και να με στηρίζει. Σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα σε εμένα.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA