Νέο κεφάλαιο στην αθλητική καριέρα του ανοίγει ο Γρεγκόριο Παλτρινιέρι. Ο Ιταλός «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 1.500μ. ελεύθερο αποφάσισε να λύσει μετά από εννέα χρόνια τη συνεργασία του με τον προπονητή και μέντορά του, Στέφανο Μορίνι και να ενταχθεί στο γκρουπ του Φαμπρίτσιο Αντονέλι, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας στο open water.

Η επιλογή του 25χρονου κολυμβητή έγινε για να δώσει έμφαση στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, αγώνισμα για το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, μέσω της έκτης θέσης που κατέκτησε στα 10χλμ. στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο αν ο Παλτρινιέρι θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στο open water ή θα συνεχίσει να διεκδικεί διακρίσεις και στην πισίνα. Πέραν των 1.500μ., όπου είναι ο κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, ο Ιταλός πρωταθλητής θεωρείται βασικός υποψήφιος για μετάλλιο στο Τόκιο και στα 800μ. ελεύθερο, αγώνισμα στο οποίο κατέκτησε πέρυσι το χρυσό στη Γκουανγκζού και του χρόνου θα κάνει πρεμιέρα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Μορίνι, ο Παλτρινιέρι δήλωσε ότι είναι σαν να αφήνει το σπίτι του, δείχνοντας ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση με έντονα συναισθήματα να τον κατακλύζουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments