Η FINA απάντησε με μίτινγκ εκατομμυρίων!

by Aquafeed 24

Η κόντρα των ελίτ κολυμβητών με την FINA καλά κρατεί, όσον αφορά τον τρόπο που ενεργεί η παγκόσμια ομοσπονδία εις βάρος των αθλητών, σε πλαίσιο, κυρίως, αποδοχών και εκσυγχρονισμού του αθλήματος.

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης το Μπιρό της FINA στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου 25άρας πισίνας, αποφάσισε τη δημιουργία του FINA Champions Swim Series, ένα μίτινγκ το οποίο έρχεται με άμεσες (Και βιαστικές άραγε;) κινήσεις από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ως απάντηση στα παράπονα των κορυφαίων κολυμβητών παγκοσμίως.

Η διοργάνωση απευθύνεται στους καλύτερους αθλητές και θα έχει τρία σκέλη από Μάρτιο έως Μάιο, με στόχο να δώσει μια νέα πνοή στην κολύμβηση και τις διοργανώσεις της FINA.

Όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της FINA η συγκεκριμένη σειρά αγώνων θα προσδώσει θέαμα στο άθλημα, αλλά και έντονο ανταγωνισμό μαζί με πρωτοποριακή παρουσίαση και διασκέδαση κατά τη διάρκεια, με σημαντικό ρόλο να παίζουν τα κοινωνικά δίκτυα.

Θα περιλαμβάνονται τα αγωνίσματα των 50μ., 100μ., και 200μ., ελεύθερου, ύπτιου, πρόσθιου και πεταλούδας (Καθώς και 400μ. ελεύθερο και 200μ. μεικτή ατομική). Μάλιστα, το FINA Champions Swim Series θα έχει μόνον τελικούς και οι αγώνες θα γίνονται σε 50άρες πισίνες σε τριήμερα (Παρασκευή με Κυριακή).

Όσον αφορά τις συμμετοχές, αυτές θα γίνονται με προσκλήσεις, ανάμεσα σε Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, κατόχους παγκοσμίων ρεκόρ και τους καλύτερους στη βαθμολογία σε κάθε αγώνισμα. Όλοι οι αθλητές θα λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο και πριμ κατά αγώνισμα που θα κολυμπούν, ενώ θα τους παρέχεται το ταξίδι, η διαμονή και η διατροφή.

Ο Πρόεδρος της FINA, Χούλιο Μαλιόνε, δήλωσε ότι το FINA Champions Swim Series έρχεται να ολοκληρώσει τις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το World Cup circuit, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει… ελιτίστικο ύφος όπου θα λανσάρεται ένα πραγματικό σόου κολύμβησης, με τους αθλητές να είναι οι πρωταγωνιστές της προώθησης του.

Τα έπαθλα θα ανέρχονται στα 3,9 εκατομμύρια δολάρια….

 

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA