Χαράματα βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών. Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός Αλεξία Καμένου, ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπυρής, ο φυσιοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου και οι 15 διεθνείς: Ιωάννα Σταματοπούλου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Έλενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Φωτεινή Τριχά, Χριστίνα Σιούτη, Ελένη Ελληνιάδη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού.

Πρώτος σταθμός το Παρίσι, τελικός σταθμός το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ. Εκεί θα συνεχίσει την προετοιμασία του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέχρι να ξεκινήσει στο Λογκ Μπιτς τους αγώνες του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (23-25 Ιουνίου). Ενδιάμεσα, θα πραγματοποιήσει κοινή προετοιμασία με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα δοθούν και τρία φιλικά παιχνίδια, στις 9, 12 και 15 Ιουνίου (ξημερώματα της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα).

Η Αλεξία Καμένου, τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα κορίτσια που ξεκινήσαμε τη βασική προετοιμασία δεν ήταν σε καλή ψυχολογική και φυσική κατάσταση, όμως έκαναν μια τεράστια προσπάθεια, και αυτό οφείλω να το ομολογήσω. Δείχνουν θέληση και προσήλωση και κάθε μέρα γινόμαστε καλύτερες. Δώσαμε αρκετό χρόνο στο θέμα της ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και της φυσικής κατάστασης στο νερό. Στις ΗΠΑ θα έχουμε την ευκαιρία να μοντάρουμε την ομάδα πάνω σε καινούργια πράγματα. Θα έχουμε μαζί μας ένα συγκρότημα εξαιρετικό και ποιοτικό (ΗΠΑ) που πάντα μας βοηθάει, με πολύ καλό ρυθμό και αυτή η προετοιμασία είμαι σίγουρη πως θα μας προσφέρει πάρα πολλά».

Πρόσθεσε η κ. Καμμένου: «Να σημειώσω ότι δεν έχει βγει η ομάδα που θα παίξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα. Τα κορίτσια που θα μείνουν στην Αθήνα θα συνεχίσουν την προετοιμασία με τους άξιους συνεργάτες που έχουμε, και θα ενσωματωθούν μετά με τις υπόλοιπες. Οι πρώτες 10 μέρες του Ιουλίου θα είναι οι κρίσιμες για να επιλεγεί η ομάδα που θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία και θα προσπαθήσει να πάρει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο στόχος μας είναι να είμαστε από την αρχή ανταγωνιστικές στο Παγκόσμιο, το World Cup σίγουρα θα μας δείξει πού βρισκόμαστε όμως ξέρουμε άλλωστε πως όλες οι ομάδες θα είναι στην καλύτερή τους κατάσταση στο Παγκόσμιο καθώς είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία πρόκρισης στο Παρίσι. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Ευχαριστώ την ΚΟΕ και όλους τους συνεργάτες για όλη την προσπάθεια, η προετοιμασία στις ΗΠΑ είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε. Ευχαριστώ επίσης τη διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και του ΑΝΟ Γλυφάδας που μας παραχώρησαν τις πισίνες για την προετοιμασία μας».

Πηγή: koe.org.gr