Η εμφάνιση της Βουδαπέστης αφήνει ελπίδες για μια σπουδαία παρουσία στο Τόκιο!

by Aquafeed 24

Μια από τις πιο πετυχημένες αποστολές της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλασικής κολύμβησης επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Μαΐου στην Αθήνα. Με φορτωμένες τις αποσκευές με 3 μετάλλια (ένα χρυσό από την Άννα Ντουντουνάκη και δυο χάλκινα από τον Απόστολο Χρήστου και τον Κριστιάν Γκολομέεβ), 11 πανελλήνια ρεκόρ και 7 συμμετοχές σε τελικούς η αποστολή έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήση μέσω Φρανκφούρτης και τους πρωταγωνιστές υποδέχθηκαν οι συγγενείς τους, ο γενικός γραμματέας και ο διευθυντής της ΚΟΕ κύριοι Στέφανος Αυγουλέας και Γιώργος Χριστοφοράτος.

Στις δηλώσεις τους, πρωταθλητές, προπονητές και διοικητικοί παράγοντες υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη αποστολή ξεχώρισε με την παρουσία της εντός και εκτός νερού και οι επιδόσεις των αθλητών αποτελούν εχέγγυο για τον κυρίαρχο στόχο της χρονιάς που είναι η συμμετοχή και η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Ήταν οι καλύτεροι αγώνες της ζωής μου. Είχα δουλέψει σκληρά για ένα μετάλλιο, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα κατακτούσα το χρυσό. Είναι πολύ χαρούμενη. Αυτό το μετάλλιο που δίνει δύναμη να συνεχίσω» τόνισε η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Ντουντουνάκη.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το χάλκινο που πήρα στα 100 ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ ήταν το τρίτο διαδοχικό στην κορυφαία αυτή διοργάνωση. Η επιτυχία αυτή μου δίνει κουράγιο ενόψει του Τόκιο» προσέθεσε ο Απόστολος Χρήστου.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είπε κάτι που το έχει επαναλάβει αρκετές φορές και το οποίο θέλουν να ακούνε συνέχεια όλοι οι Έλληνες. Δήλωσε ικανοποιημένος από το χάλκινο μετάλλιο στα 50 ελεύθερο και εξέφρασε την πίστη του ότι στην Ολυμπιάδα μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να γυρίσει με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο από την Ιαπωνία.

«Ναι, το πιστεύω και αυτή η πίστη δεν με βαραίνει ψυχολογικά. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για ένα μετάλλιο στο Τόκιο και εάν όλα πάνε καλά μπορώ να πετύχω αυτόν τον στόχο ζωής που έχω θέσει» τόνισε.

Ο Νίκος Ξυλούρης, αρχηγός της αποστολής στην Βουδαπέστη και υπευθυνος της κλασικής κολύμβησης της ΚΟΕ, συμπλήρωσε:

«Είμαι υπερήφανος για αυτή την αποστολή. Για την εμφάνιση της, για το ήθος, για την συμπεριφορά της και για τις αρχές που επέδειξαν τα παιδιά όλες αυτές τις ημέρες. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από ότι περιμέναμε. Το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι τα νέα παιδιά που ήταν μαζί μας έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αναφορές του Γενικού Γραμματέα της ΚΟΕ Στέφανου Αυγουλέα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι με την προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών τους και με την δεδομένη στήριξη της Ομοσπονδίας θα πάμε ακόμη καλύτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες» κατέληξε.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA