Η ελληνική διαιτησία διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο το 2022!

by Aquafeed 24

Με την ολοκλήρωση του Super Final World League των Γυναικών στην Τενερίφη, έκλεισε η αγωνιστική χρονιά 2021-2022 σε επίπεδο διεθνών διοργανώσεων.

Ήταν αδιάψευστα μια από τις πιο επιτυχημένες αγωνιστικές περιόδους για τους διεθνείς διαιτητές μας.

Όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στο sedy.gr, υπήρχαν συνεχείς ορισμοί Ελλήνων διαιτητών στους αγώνες Champions League των Ανδρών με αποκορύφωμα την επιλογή του διεθνή διαιτητή μας Γεώργιου Σταυρίδη σε 4 τελικούς. Ξεκινώντας από το Final 8 του Champions League, επιλέχθηκε από τη LEN, να διευθύνει τον τελικό των Ανδρών μεταξύ των ομάδων VK NOVI BEOGRAD και PRO RECCO.

Ο Γιώργος Σταυρίδης στη συνέχεια, επιλέχθηκε και από τη Fina να διαιτητεύσει τον τελικό των Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στη Βουδαπέστη μεταξύ των εθνικών ομάδων Ισπανίας και Ιταλίας, αλλά και το μικρό τελικό των Γυναικών μεταξύ των εθνικών ομάδων Ιταλίας και Ολλανδίας. Τέλος, τον Νοέμβριο του 2022 ορίστηκε να διαιτητεύσει τον τελικό για το SUPER CUP των Ανδρών στην Sabadell, μεταξύ των ομάδων ASTRALPOOL SABADELL και PRO RECCO.

Στη διοργάνωση του LEN EURO CUP επιλέχθηκε από τη LEN ο διεθνής διαιτητής μας Νίκος Μπουδραμής να διευθύνει τον 2ο τελικό του EURO CUP μεταξύ των ομάδων ASTRALPOOL SABADELL και TELIMAR PALERMO.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η LEN έδειξε την εμπιστοσύνη της σε έναν ακόμα Έλληνα διαιτητή, τον Χρήστο Κουρτίδη, ο οποίος διαιτήτευσε τον τελικό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγοριών Κ19, μεταξύ των εθνικών ομάδων Σερβίας και Ισπανίας.

Ο Σπύρος Αχλαδιώτης συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Κ17 στο Βελιγράδι, όπου διαιτήτευσε τον μικρό τελικό μεταξύ των εθνικών Ομάδων Ολλανδίας και Ισπανίας.

Συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών είχαμε σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Διεθνής διαιτητής μας και αντιπρόεδρος του ΣΕΔΥ, Γρηγόρης Σπανούδης συμμετείχε στους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία.

Ο Αντρέας Κατσώνης συμμετείχε στο World League Men Final Europe στην Podgorica και ο Γιώργος Πολυχρονόπουλος στο World League Women Final Europe στην Santa Cruz της Τενερίφης.

Η Ναταλία Μαρκοπούλου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωταθλήματα Νεανίδων Κ17 στο Βελιγράδι και στο Super Final World League Γυναικών στην Τενερίφη.

Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων Κ15, συμμετείχαν οι διεθνείς διαιτητές μας Κώστας Κυράνης στο Βόλο στο Παίδων και ο Κωσταντίνος Βασιλείου στη Λάρισα στο Κορασίδων.

Τέλος, η διεθνής διαιτητής μας Μαρία Δασκαλοπούλου συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών Κ19 στη Νετάνια του Ισραήλ. Επίσης, η Μαρία Δασκαλοπούλου μαζί με το Γιώργο Σταυρίδη, συμμετείχαν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Split της Κροατίας, όπου είχαμε για πρώτη φορά ελληνική εκπροσώπηση γυναίκας διαιτητή στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Μαρία Δασκαλοπούλου συμμετείχε επίσης, στα Maccabiah Games όπου διαιτήτευσε τον τελικό των Ανδρών μεταξύ των ομάδων ΗΠΑ και Ισραήλ.

Η νέα αγωνιστική χρονιά 2022-2023 έχει ήδη ξεκινήσει για τις διοργανώσεις της LEN, όπου έχουν ήδη οριστεί να συμμετέχουν στους προκριματικούς αγώνες Champions League Men-Women, Euro Cup Men και Challengers Cup Men και οι 8 Έλληνες διεθνείς διαιτητές της LEN.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA