7 κολυμβητές και κολυμβήτριες θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας του Άμπου Ντάμπι – Χωρίς τον Κριστιάν Γκολομέεβ η ελληνική αποστολή!

Με την μεγαλύτερη ελληνική αποστολή στα χρονικά θα ταξιδέψει σε λίγες μέρες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Άμπου Ντάμπι, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 16-21/12.

Η 7μελής αποστολή της Ελλάδας αποτελείται από τους: Ανδρέα Βαζαίο, Απόστολο Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Γιώργο Σπανουδάκη, Μαρίλεια Δρασίδου, Γεωργία Δαμασιώτη και Δημήτρη Μάρκο.

Για την «τριπλέτα» Βαζαίου – Χρήστου – Ντουντουνάκη οι προσδοκίες είναι υψηλές δεδομένων των εξαιρετικών επιδόσεων και μεταλλίων που είδαμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (25άρας) του Καζάν πριν λίγο καιρό, ενώ την παρθενική τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα κάνουν οι Γιώργος Σπανουδάκης, Μαρίλεια Δρασίδου, Γεωργία Δαμασιώτη και Δημήτρης Μάρκος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντίστοιχα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για τους Σπανουδάκη και Δρασίδου, προήλθαν από τις επιδόσεις τους στο Ευρωπαϊκό 25άρας του Καζάν, ενώ ο Δημήτρης Μάρκος μαζί με την Γεωργία Δαμασιώτη έχουν σημειώσει εδώ και αρκετό καιρό την κατάλληλη επίδοση – εισιτήριο για την Παγκόσμια διοργάνωση! Πέραν των ατομικών αγωνισμάτων όπου θα συμμετέχουν οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και στα 4×50μ μικτής (mixed)!

Σημαντική απουσία για την ελληνική αποστολή αποτελεί αυτή του δευτεραθλητή κόσμου, Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος αν και αγωνίζεται αυτές τις μέρες στο International Swimming League του Αϊντχόφεν, δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας, καθώς προγραμματίζει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Τέλος, παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας θα διεξάγεται και το αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαραθώνιας κολύμβησης επίσης στο Άμπου Ντάμπι, όπου στον τελικό των 10χλμ (ανοιχτής θάλασσας) έχει προκριθεί ήδη ο 5ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Άλκης Κυνηγάκης, ενώ στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχει και η Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Νεφέλη Γιαννοπούλου!

Facebook Comments