Η αθλητική δικαστής δέχθηκε τις ενστάσεις του ΝΟ Λάρισας για τα παιχνίδια με τον Ηλυσιακό!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Πριν από μερικούς μήνες, για την ακρίβεια τον Μάιο του 2022, ανέκυψε το ζήτημα των ενστάσεων που είχε υποβάλει ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας, στις αναμετρήσεις απέναντι στον Ηλυσιακό για την Α2 Ανδρών, αναφορικά με την νόμιμη ή μη συμμετοχή του Ντίλαν Γούντχεντ στους αγώνες. Ενστάσεις επίσης πριν από τον ΝΟΛ είχαν καταθέσει ο ΟΦΘ και ο ΝΟ Πατρών και η εν λόγω υπόθεση έχει αρκετά «παρακλάδια», τα οποία σιγά-σιγά εμφανίζονται και έχουν προκαλέσει αναταραχή στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, αλλά και στις τάξεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το ΑΣΕΑΔ (Αθλητικός Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών) μετά τις ενστάσεις, ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ της ΚΟΕ, που απέρριψε τις ενστάσεις, καθώς το έκρινε αναρμόδιο να λάβει τέτοια απόφαση και ύστερα παρέπεμψε την υπόθεση εκδίκασης των ενστάσεων στην αθλητική δικαστή, της οποίας η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου του 2022 και δέχεται τις ενστάσεις του ΝΟ Λάρισας, ενώ διατάζει και την επιστροφή των παραβόλων που κατατέθηκαν από το ΝΟΛ.

Η απόφαση της αθλητικής δικαστή:

«ΔΕΧΕΤΑΙ τις από 11-5-2022 και 13-5-2022 ενστάσεις του σωματείου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ κατά του κύρους των αγώνων που διεξήχθησαν τις ανωτέρω ημερομηνίες στο Ιλίσιο κολυμβητήριο και ανοικτό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, αντίστοιχα, για το Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Α2 Ανδρών.

ΔΙΑΤΑΣΕΙ την επιστροφή των παραβόλων που καταβλήθηκαν κατά την υποβολή των κρινόμενων ενστάσεων στο σωματείο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Κρίθηκε αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε 23 Νοεμβρίου 2022».

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, η περσινή βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α2 διαφοροποιείται, καθώς ο ΝΟΛ, επί της ουσίας, κερδίζει τα δύο παιχνίδια με τον Ηλυσιακό άνευ αγώνων, αφού η Αθλητική Δικαστής δέχθηκε την ένσταση ΚΑΤΑ του κύρους των αναμετρήσεων.

Το τι μέλλει γενέσθαι δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε με ασφάλεια, καθώς μετά και από επικοινωνία μας με αρμόδιους στο αθλητικό δίκαιο, μας διευκρίνισαν ότι πρόκειται για μία πολύπλοκη νομική υπόθεση και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Με την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, οποιαδήποτε διατύπωση γνώμης από μη ειδικούς είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όσο η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, αναμένονται οι αποφάσεις για τις αντίστοιχες ενστάσεις του ΟΦΘ και του ΝΟ Πατρών…

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA