Μεγάλη διοργάνωση και η ελληνική υδατοσφαίριση έχει δημιουργήσει τις απαιτήσεις από μόνη της, με την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών να ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου.

Ύστερα από το καμπ προετοιμασίας, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Ηλίας Μαχαίρας, επέλεξε τους 15 αθλητές που θα ταξιδέψουν στο Οτοπένι και συγκεκριμένα την ελληνική αποστολή θα αποτελέσουν:

Αλμύρας, Γκίλλας, Καστρινάκης, Λυκούδης, Πούρος, Κανδανολέων, Σπάχιτς, Καρακούρος, Ηλιόπουλος Ν., Λασκαρίδης, Σιαμάς Χ., Μπιτσάκος Χρήστος, Μπιτσάκος Ανδρέας, Μπουζαλάς, Γεωργαράς.


Η Εθνική έχει κληρωθεί με αντιπάλους τη Σερβία, την Ουγγαρία και τις ΗΠΑ, στη διοργάνωση που θα έχει πλέον νέο σύστημα διεξαγωγής.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες χωρίζονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, η 1η με οκτώ ομάδες και η από κάτω (2η) με 12 ομάδες. Μετά τη φάση των Ομίλων, όλες οι ομάδες από την 1η κατηγορία και οι καλύτερες από τη 2η κατηγορία θα συνεχίσουν στη μάχη των μεταλλίων. Οι υπόλοιπες θα παλέψουν για τις θέσεις 13 έως 20.

Οι πρώτες οκτώ ομάδες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πράγας το 2021 βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή στα γκρουπ Α και Β. Σερβία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Κροατία, Ισπανία, ΗΠΑ και ΕΛΛΑΔΑ. Οι υπόλοιπες χώρες βρίσκονται στα γκρουπ Γ, Δ, Ε, Ζ.

Στη φάση των Ομίλων, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα παίξουν σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα παίξουν σε τέσσερα γκρουπ των τριών ομάδων.

Κλήρωση πρώτης κατηγορίας:

Α’ Όμιλος: Ισπανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Κροατία.

Β’ Όμιλος: Ελλάδα, Σερβία, ΗΠΑ, Ουγγαρία.

Κλήρωση δεύτερης κατηγορίας:

Γ’ Όμιλος: Καναδάς, Ιαπωνία, Νότιος Αφρική.
Δ’ Όμιλος: Βραζιλία, Κίνα, Καζακστάν.
Ε’ Όμιλος: Νέα Ζηλανδία, Περού, Ρουμανία.
Στ’ Όμιλος: Ιράν, Αυστραλία, Αργεντινή.

Οι νικητές και οι δεύτεροι στα γκρουπ Α’ και Β’, προκρίνονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στα προημιτελικά.

Οι τρίτοι και τέταρτοι των γκρουπ Α και Β παίζουν με τους νικητές των ομίλων Γ, Δ, Ε και Ζ και θα παλέψουν για την είσοδό τους στα προημιτελικά, μέσω της φάσης των 16.