Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στον Όμιλο του Ιλισίου της Α2 ανδρών, ο οποίος διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο φθάνει στο τέλος του, καθώς η Κολυμβητική Ομοσπονδία απεφάνθη σχετικά με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η ΚΟΕ ενημέρωσε ότι: 

  1. Το θετικό αυτοδιαγνωστικό τεστ αθλητή του Ηλυσιακού, το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουλίου, μετά το τέλος της αναμέτρησης Ηλυσιακός – ΝΕ Πατρών, δεν αποτελεί λόγο μη διεξαγωγής του αγώνα ΠΕΚΕΒ – Ηλυσιακός, την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, δεδομένου ότι δεν είναι εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid).
  2. Την Κυριακή 4 Ιουλίου και πριν τον προγραμματισμένο αγώνα ΠΕΚΕΒ – Ηλυσιακού στις 10:00 π.μ η ομάδα του Ηλυσιακού υπεβλήθη σε rapid test το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό, ενώ ο εν λόγω αθλητής του Ηλυσιακού (με το θετικό αυτοδιαγνωστικό τεστ), παρέμεινε σε κατ’οίκον περιορισμό χωρίς να εμφανιστεί εκ νέου στο κολυμβητήριο.
  3. Σε συνέχεια των ανωτέρω, η ΚΟΕ θεωρεί ότι η μη συμμετοχή της ομάδας του ΠΕΚΕΒ στον αγώνα με τον Ηλυσιακό την Κυριακή ήταν αντικανονική και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις της ειδικής προκήρυξης της Α2 κατηγορίας ανδρών (3443/Ε από 11/6/2021).

Ύστερα από τις ανωτέρω εξελίξεις, ο προπονητής της ομάδας του ΠΕΚΕΒ, κ. Γιώργος Μπελέγρης, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του ΔΣ της ΚΟΕ αν και πιστεύουμε ότι είναι άδικο να μην αναγνωριστεί τουλάχιστον ότι η μη συμμετοχή μας στο παιχνίδι έγινε για λόγους υγείας, έτσι ώστε να μην τιμωρηθούμε και με -3 για την επόμενη χρονιά. Για εμάς προέχει πάντα η υγεία και των αθλητών αλλά και ολόκληρου του νησιού της Χίου. Ηθικά αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ευχόμαστε τα μοριακά τέστ που θα γίνουν αναγκαστικά πια από τις στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος να είναι όλα αρνητικά. Τελειώνοντας θα ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες που θα συνεχίσουν στην τελική φάση».

Όπως αντιλαμβάνεστε, από τον εν λόγω όμιλο προκρίνονται ο Ηλυσιακός ΑΟ ως πρώτος και η ΝΕ Πατρών ως δεύτερη. Οι δύο ομάδες συμπληρώνουν την οκτάδα της τελικής φάσης της Α2 κατηγορίας.

Facebook Comments