Η Αλεξία Καμμένου και ο Τάσος Πυρπυρής στο #AQF24 για όλα όσα έρχονται!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί από εμάς μπορεί να βρίσκονται σε περίοδο ξεκούρασης όχι όμως όλοι. Ο κανόνας της εξαίρεσης λοιπόν είναι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις προπονήσεις του με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σπλιτ να πλησιάζει.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους και επειδή πάντα θέλουμε να είμαστε δίπλα στις Εθνικές μας ομάδες, το #AQF24 βρέθηκε χθες στην προπόνηση της Εθνικής Γυναικών, παρακολουθώντας την από την αρχή μέχρι το τέλος. Μάλιστα χθες στο πλαίσιο της προετοιμασίας αντί προπόνησης πραγματοποιήθηκε φιλικό «διπλό» απέναντι στην Εθνική Παίδων του Φώντα Λεμπέση.

Μετά το πέρας του «διπλού» λοιπόν συναντήσαμε τους ανθρώπους οι οποίοι είναι πίσω από όλη αυτή τη δουλειά που γίνεται, την Αλεξία Καμμένου και τον Τάσο Πυρπυρή. Η Ομοσπονδιακή τεχνικός μαζί με τον άμεσο συνεργάτη της, μας μίλησαν για όλο αυτό το διάστημα που διανύουμε, τις βλέψεις που υπάρχουν βραχυπρόθεσμα και όχι μόνο…

Ξεκινώντας τη συζήτηση η Αλεξία Καμμένου μας είπε πως «αυτή τη χρονική περίοδο μας ενδιαφέρει να δουλέψουμε όσον το δυνατόν περισσότερο. Ο στόχος δεν είναι να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα στο τουρνουά που θα παίξουμε σε λίγες μέρες, αλλά βάση του προγράμματος μας, να είμαστε έτοιμες στο Ευρωπαϊκό. Τα κορίτσια δουλεύουν πολύ σκληρά καθημερινά. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των κοριτσιών, έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι και λίγες μέρες πριν από το Ευρωπαϊκό και πιστεύω θα είμαστε πολύ πιο έτοιμες απ’ ότι στο Παγκόσμιο αγωνιστικά. Άλλωστε τώρα, έχουμε και περισσότερο χρόνο για να δουλέψουμε».

Στη συνέχεια ρωτήσαμε ποια θα είναι τα επιμέρους κομμάτια τα οποία θεωρούν ότι χρειάζονται και μας εξήγησαν πως «Είναι πολλα τα πράγματα που θέλουμε να διορθώσουμε κυρίως στην άμυνα, πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στις καταστάσεις 1 με 1. Πρέπει να φανούμε ακόμα πιο αποτελεσματικές στις σύνθετες άμυνες που θα παίξουμε. Στην επίθεση να έχουμε καλύτερο, ρυθμό καλύτερη κινητικότητα».

Φυσικά επειδή είχαμε την ευκαιρία να μιλάμε με τους ανθρώπους γνωρίζουν την ομάδα καλυτερα απ’ όλους, δε θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε ποιοι είναι οι στόχοι για το Σπλιτ. Μάλιστα η απάντηση που πήραμε δεν άφησε κανένα περιθώριο αλλά και κανένα κενό εξηγώντας κάθε κομμάτι και κάθε παράγοντα ξεχωριστά με την Αλεξία Καμμένου να ξεκινάει λέγοντας πως «Επειδή η ομάδα είναι πολύ καινούργια όπως έχω ξαναπεί, και για εμάς και για τα κορίτσια ισχύει αυτό. Πήγαμε με πολύ λίγες προπονήσεις στο Παγκόσμιο και ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη προετοιμασία που κάνουμε μαζί για μεγάλη διοργάνωση».

«Εκείνο λοιπόν που περιμένουμε είναι να δούμε ξανά τα παιχνίδια βήμα βήμα, να έχουμε ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό όπως είχαμε σε μεγάλο κομμάτι του Παγκοσμίου αλλά να είμαστε πιο καλές στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι, γιατί σε αυτές τις διοργανώσεις ναι μεν μένει η καλή εντύπωση που κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά εκείνο που μετράει είναι στη στιγμή που πρέπει να πιάσεις την καλή σου απόδοση και να καταφέρεις να περάσεις την 4αδα. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για το Ευρωπαϊκό. Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο αλλά αυτό θα μας κάνει καλό όσον αφορά τον αγωνιστικό ρυθμό ώστε να παίξουμε καλά στα χιαστί παιχνίδια».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη στην ανάλυση της ερώτησης πήρε ο Τάσος Πυρπυρής ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «Αυτό που περιμένουμε από την ομάδα, είναι να είναι βελτιωμένη και σε θέμα ομοιογένειας γιατί κάνουμε περισσότερη προπόνηση συγκριτικά με αυτή που είχαμε κάνει για το Παγκόσμιο. Σίγουρα περιμένουμε όλα αυτά να βγουν στο νερό και από εκεί και πέρα παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα μας κάνει καλό επίσης που θα μπορέσουμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό με καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό στα παιχνίδια. Θα παίξουμε με την Αυστραλία φιλικά που θα μας κάνει πολύ καλό αυτό στο ρυθμό μας, είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, λόγω κόβιντ και όχι μόνο, οι διοργανώσεις ανά έτος είναι πάρα πολλές για τους αθλητές. Επειδή και εκείνοι είναι άνθρωποι και χρειάζονται ξεκούραση, σωματική και πνευματική, πολλές φορές τη λύση σε αυτά τα ζητήματα καλούνται να δώσουν οι προπονητές. Πολλώ μάλλον δε, οι προπονητές των Εθνικών Ομάδων που διαχειρίζονται αθλητές ολόκληρες αγωνιστικές χρονιές στην πλάτη με τους συλλόγους τους. Όταν λοιπόν φτάσαμε σε αυτό το σημείο της συζήτησης, μας εξήγησε αρχικά η Αλεξία Καμμένου πως «Προσπαθούμε να τις στηρίξουμε ψυχολογικά γιατί τα παιδιά πρέπει να καταλαβαίνουν ανά πάσα στιγμή γιατί κάνουν κάθε πράγμα. Όταν λοιπόν έχουν επίγνωση του γιατί κάνουν κάθε πράγμα και ειδικά τα κορίτσια είναι παρά πολύ φιλότιμες, δεν λιγοψυχούν και συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά. Εμείς καθημερινά είμαστε εδώ για να τους εξηγούμε για ποιο λόγο κάνουμε κάθε πράγμα, δεν υπάρχουν τιμωρίες δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, μόνο σκληρή προπόνηση για να μπορέσεις να προχωρήσεις».

Ενώ σε συνέχεια των παραπάνω ο Τάσος Πυρπυρής συμπλήρωσε πως «Η κούραση είναι ένα θέμα που θα το αντιμετωπίζουμε συχνά γιατί πλέον κάθε χρόνο οι διοργανώσεις είναι πολλές και θα είναι πολλές. Θα υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις. Όπου μπορούμε θα τους δίνουμε κάποιες μέρες να ξεκουράζονται, στο μυαλό τους κυρίως, ψυχικά. Να ξεκουράζονται από τη ρουτίνα του πισίνα – γυμναστήριο καθημερινά. Έτσι δίνουμε κάποιες μέρες ξεκούραση για να μπορούν να γεμίζουν τις μπαταρίες και να έρχονται να δίνουν το 100% τους, που το δίνουν έτσι και αλλιώς».

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε και δεν γινόταν να μην ερωτηθεί αφού είχαν μπροστά μας τους καθ ην αρμόδιους. Φυσικά έχει να κάνει με τα νεαρά κορίτσια που συμμετέχουν στην ομάδα, που δουλεύουν για την είσοδο τους σε κάποια αποστολή αλλά και το πως βγαίνει στην προπόνηση όλο αυτό το κίνητρο που υπάρχει.

Η Αλεξία Καμμένου ξεκίνησε λέγοντας πως «Η ομάδα έχει ένα πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αυτό δείχνει και από μόνο του ότι η ομάδα είναι νέα και έχει δυνατότητες να προχωρήσει. Όποια παίκτρια λοιπόν είναι στην Εθνική Ομάδα πρέπει να δίνει το 100% της, αυτό θέλουμε και αυτή θα παίζει κιόλας. Αυτή είναι η φιλοσοφία και του Τάσου και η δική μου, το γνωρίζουν τα παιδιά. Τα κορίτσια δουλεύουν κάθε μέρα, προσπαθούν, γιατί μόνο έτσι έρχεται η βελτίωση. Ο συναγωνισμός είναι πολύ σημαντικός να υπάρχει, να πιέζουν οι νέες παίκτριες, να έχουν αξιώσεις. Στην Εθνική Ομάδα δεν υπάρχουν “σίγουροι”».

Ενώ αμέσως μετά ο Τάσος Πυρπυρής εξήγησε πως «Αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων σε μία Εθνική Ομάδα. Να έρχονται οι μικρότερες να ασκούν πίεση στις μεγαλύτερες ώστε κανένας να μην νιώθει ότι έχει εξασφαλισμένη θέση στην Εθνική Ομάδα και έτσι όλοι γίνονται καλύτεροι. Αυτό είναι το σωστό και το φυσιολογικό για να μπορούν να πηγαίνουν μπροστά όλοι και να προοδεύουν».

Στην τελευταία ερώτηση σχετικά με το μελλοντικό όνειρο για την ομάδα, η απάντηση ήρθε από κοινού! «Είναι κοινό μυστικό ότι το όνειρο μας είναι η Ολυμπιάδα μετά από δύο απουσίες. Εκεί θέλουμε να βρεθούμε και εκεί θα βρεθούμε.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA