Μόλις 20 μέρες απέμειναν για την πρεμιέρα του νεοσύστατου World Cup Γυναικών – πρώην World League – με το Ρότερνταμ και την Αθήνα να προετοιμάζονται για την φιλοξενία του Α’ και Β’ Γύρου αντίστοιχα με διαφορά μόλις μιας βδομάδας.

Η Αυστραλία όπως και η Εθνική μας, έχουν κληρωθεί στον Α’ Όμιλο και καθώς ακόμη αναμένουμε την ανακοίνωση του επίσημου ωρολόγιού προγράμματος, ο Paul Ubermann γνωστοποίησε τις 15 εκλεκτές για την προκριματική φάση του World Cup. Με τρεις βασικές παίκτριες της Αυστραλίας να αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι λογικό να δούμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μονομαχίες στα παιχνίδια Ελλάδας – Αυστραλίας, καθώς αρκετές αθλήτριες συνυπάρχουν στην Α1 σε ίδιες ή και διαφορετικές ομάδες, όπως η Amy Ridge του ΝΟ Βουλιαγμένης, η Charlize Andrews του Εθνικού Πειραιά και η Pascalle Casey του Πανιωνίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην αποστολή της Αυστραλίας θα δούμε δυο δεινές σκόρερ της Ιταλικής Λίγκας, την Abby Andrews (Roma) αλλά και την Alice Williams (Ekippe Orizonte), ενώ η Pascalle Casey του Πανιωνίου επιστρέφει στην Εθνική μετά την απουσία της από το Super Final (World League) του περασμένου Νοεμβρίου. Για την ιστορία, οι “Aussie Stingers” έχουν κατακτήσει συνολικά 10 μετάλλια στο World League (4 Ασημένια και 6 Χάλκινα), ωστόσο τα τελευταία 8 χρόνια δεν έχουν βρεθεί στο βάθρο. Τέλος, απούσες λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων και συνεχών αγώνων στο NCAA, θα είναι οι: Tilly Kearns, Ruby Wadling (California Bears) και Jamie Oberman (Long Beach), ενώ σε διαδικασία ανάρρωσης είναι και η Hayley Ballesty.

Η σύνθεση της Αυστραλίας:

Charlize Andrews (Ethnikos), Abby Andrews (SIS Roma), Zoe Arancini (Freemantle Marlins), Elle Armit (Queensland Thunder), Pascalle Casey (Panionios GSS), Tenealle Fasala (Queensland Thunder), Bronte Halligan (Ekipe Orizzonte), Sienna Hearn (Balmain Tigers), Bridget Leeson-Smith (Queensland Thunders), Genevieve Longman (Balmain Tigers), Brooke McLean (Drummoyne Devils), Gabriella Palm (CE Mediterrani), Sofie Pontre, Amy Ridge (Vouliagmeni), Alice Williams (Ekipe Orizzonte).