Σειρά μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (Κ18) στο Βελιγράδι, παίρνει η αντίστοιχη διοργάνωση των Εφήβων, με την Ελλάδα φυσικά να προετοιμάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή της και την δυναμική παρουσία της στην Σερβία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (Κ18) θα διεξαχθεί λοιπόν, επίσης στην σερβική πρωτεύουσα, το διάστημα 11-19 Αυγούστου και οι 13 εκλεκτοί του Ηλία Μαχαίρα και του Θεόδωρου Ανδρεάκου για το Παγκόσμιο είναι οι εξής: 

Παρτσόγλου, Δαμίγος, Δευτεραίος, Νικολαΐδης, Μπιτσάκος Χρήστος, Μπιτσάκος Ανδρέας, Καστρινάκης, Σπάχιτς, Κανδανολέων, Σάλεχ, Μύριλος, Αλμύρας και Μαθιόπουλος.

Την αποστολή συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας, ο συνεργάτης του Θόδωρος Ανδρεάκος, ο φυσικοθεραπευτής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο αρχηγός αποστολής Σπύρος Μίντζης, ενώ μαζί τους ταξιδεύει και ο διεθνής μας διαιτητής Σπύρος Αχλαδιώτης.

Η Ελλάδα μετέχει στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους τις Ολλανδία, Βραζιλία, Αυστραλία, Τουρκία.

Οι άλλοι τρεις Όμιλοι: Α’: Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Κροατία, Κουβέιτ. Γ’: Σερβία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία. Δ’: Ισπανία, Νότια Αφρική, Καναδάς, Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής μας στον Β’ Όμιλο:

Πέμπτη 11/8: ρεπό. Παρασκευή 12/8: 18:30 Ελλάδα – Ολλανδία. Σάββατο 13/8: 20:00 Βραζιλία – Ελλάδα. Κυριακή 14/8: 20:00 Ελλάδα – Αυστραλία. Δευτέρα 15/8: 20:00 Τουρκία – Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για Βελιγράδι την Τρίτη 09/08!