Συνέντευξη του Κριστιάν Γκολομέεβ φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της FINA, με αφορμή την παρουσία του Έλληνα κολυμβητή στο μίτινγκ της σειράς “FINA Champions Swim Series”, στη Σενζέν της Κίνας. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου των 50μ. ελεύθερο μιλάει για τη μεγάλη στιγμή της καριέρας του, το περασμένο καλοκαίρι στη Γκουανγκζού, αλλά και για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς να κρύβει ότι φιλοδοξία του είναι να ανέβει στο βάθρο των νικητών και στο Τόκιο.

«Ήταν η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου ως τώρα!», τόνισε ο Γκολομέεβ, αναφορικά με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στο περυσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Αυτό το μετάλλιο σήμαινε πολλά για μένα, γιατί ήμουν κοντά για πολλά χρόνια, αλλά δεν κατάφερνα να το κατακτήσω. Το επίτευγμα αυτό μου έδωσε επιπλέον ενέργεια και κίνητρο για να συνεχίσω και να προπονηθώ ακόμη πιο σκληρά. Η Γκουανγκζού θα είναι πάντα μία σπουδαία ανάμνηση, όχι μόνο για εμένα, αλλά για ολόκληρη την ελληνική ομάδα», συμπλήρωσε ο 27χρονος πρωταθλητής μας, που φυσικά έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στο μεγάλο στόχο του 2020, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο:

«Το μετάλλιο στο Παγκόσμιο σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και δουλεύουμε με καλό ρυθμό ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρέπει να δουλέψουμε έτσι και να στοχεύσουμε στο καλύτερο δυνατό. Μετά από αυτή την επιτυχία, συνεχώς ζητάω όλο και περισσότερη προπόνηση, ώστε να βελτιώσω το χρόνο μου. Θέλω ένα μετάλλιο στο Τόκιο, γιατί όχι και το χρυσό, που είναι το όνειρο κάθε αθλητή που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς», επισήμανε ο Γκολομέεβ, με τη FINA να θυμίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο στην κλασική κολύμβηση μετά τους Αγώνες του 1896, όταν μάλιστα τα αγωνίσματα της κολύμβησης είχαν γίνει στη θάλασσα και όχι σε πισίνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέφερε επίσης στη συνέντευξή του ότι στοχεύει να διεκδικήσει πρόκριση για το Τόκιο και στα 100μ. ελεύθερο, αλλά και με την ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική (θα συμμετάσχει σίγουρα στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει θέση). Σε ό,τι αφορά την παρθενική του παρουσία σε αγώνα του FINA Champions Swim Series, όπου χθες κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 50μ. ελεύθερο στη Σενζέν, ο Γκολομέεβ είπε: «Μου αρέσει αυτή η διοργάνωση, η ατμόσφαιρα στην πισίνα, η παρουσίαση και η μορφή των αγώνων. Όλα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Μου αρέσει ιδιαίτερα η παρουσία τεσσάρων κολυμβητών σε κάθε τελικό, η πισίνα φαίνεται τελείως διαφορετική και όλο αυτό δίνει άλλη διάσταση στο άθλημά μας. Με αυτό το κόνσεπτ όλοι κερδίζουμε κι αυτό είναι καλό για τους κολυμβητές. Ελπίζω να προσκληθώ και για το 2021»…

FINA

@fina1908

Invited to the , Kristian Gkolomeev 🇬🇷 is ready to make history in Tokyo next summer!
Read the full interview▶️https://bit.ly/2t9RO9e 

View image on Twitter
Facebook Comments