Γκολομέεβ: «Έχω περιθώρια βελτίωσης» – Οικονόμου: «Να δημιουργηθεί βάση αθλητών όπως το 2004»

by Aquafeed 24

Κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι, αλλά εμφανώς ικανοποιημένοι από την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, επέστρεψαν το μεσημέρι στην Αθήνα τα μέλη της ελληνικής αποστολής κολύμβησης, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη διοργάνωση της Νότιας Κορέας. Τους αθλητές και τους προπονητές υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, και ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Χριστόδουλος Χούμας.

Στο επίκεντρο βρέθηκε φυσικά ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο. «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είχαμε πολύ καλή παρουσία με τελικούς, ημιτελικούς και όρια για τους Ολυμπιακούς. Με βοήθησε πολύ ότι πήγαμε νωρίτερα στην Κορέα. Ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Ήμουν αγχωμένος για να μπω στον τελικό, γιατί στο 50άρι ένα λάθος μπορεί να σε αφήσει έξω. Με το που μπήκα στον τελικό έφυγε το άγχος, μπήκα ήρεμος και ήρθε η δεύτερη θέση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωταθλητής του Εθνικού, ο οποίος δεν έκρυψε ότι στόχος του είναι να βρίσκεται στα μετάλλια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Ο Κάλεμπ Ντρέσελ δεν είναι ανίκητος, έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη» κατέληξε ο 26χρονος κολυμβητής.

«Το πρόσημο είναι θετικό. Υπάρχει πρόοδος, η κολύμβηση είναι πολύ δυνατή και πρέπει να έχει στήριξη από την Πολιτεία. Πρέπει να υπάρξει μία στροφή και από τους φιλάθλους στα ερασιτεχνικά αθλήματα που φέρνουν επιτυχίες» επισήμανε από την πλευρά του ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος ήταν φιναλίστ στα 50μ. ύπτιο και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του Άρη Γρηγοριάδη.

Ο προπονητής του Κριστιάν Γκολομέεβ, Άκης Οικονόμου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ξεκινήσαμε σαν αποστολή πολύ δυνατά, είχαμε μετά μερικά δύσκολα αποτελέσματα, αλλά καταφέραμε και το διαχειριστήκαμε ψυχολογικά. Η ελληνική κολύμβηση πρέπει να είναι πρωτοπόρος. Είναι δύσκολο, αλλά με μερικές αλλαγές είναι εφικτό. Πρέπει να δημιουργηθεί μία βάση αθλητών, όπως έγινε το 2004. Να μη μείνουμε σε ένα μικρό πυρήνα αθλητών».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA