Πανδαισία. Στο μεσοδιάστημα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, και πριν το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, τα αστέρια της ελληνικής κολύμβησης, αλλά και συνάμα και της διεθνούς σκηνής, πρωταγωνιστές στις κορυφαίες διοργανώσεις, περνούν…τις εσωτερικές εξετάσεις. Στο καλεντάρι τους είναι από την αρχή της χρονιάς σημειωμένο με έντονα στοιχεία αυτό το τετραήμερο του 91ου Εθνικού (Open) πρωταθλήματος Κολύμβησης. Ένα φεστιβάλ στα αλήθεια και τυχεροί όσοι το παρακολουθούν δια ζώσης στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ή έστω από την τηλεοπτική κάλυψη της ΚΟΕ TV.

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ (ΕΟΦΠΦ) άνοιξε την αυλαία με 22.28 στα 50μ. ελεύθερο. Τον ακολούθησε ο Οδυσσέας Μελαδίνης (ΠΑΟΚ) με 22.74 και ο Χρίστος Παπαδόπουλος (ΝΟ Αλεξ.): «Πήγε καλά η κούρσα, είμαι ευχαριστημένος- δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Η Ρώμη είναι ο βασικός μου στόχος. Προπονήσεις ξεκίνησα από τον Μάρτιο και μετά, θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο Παγκόσμιο. Με τον τελικό θα είμαι ευχαριστημένος, κυνηγάω όμως το μετάλλιο, γιατί όχι και το χρυσό. Με 21.4, κάπου εκεί, ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ δηλαδή, δεν χάνεται νομίζω το χρυσό μετάλλιο. Θα δούμε όμως…όλα στην ώρα τους».

Η Νόρα Δράκου (ΠΑΟ) κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στα 50μ. ελεύθερο των γυναικών. Νίκησε με 25,47, ενώ η Μαρίλεια Δρασίδου (ΑΟΠΦ) έκανε 25.82 και η Σοφία Κλικοπούλου (ΟΣΦΠ) 25.93: «Δεν το κρύβω ότι είμαι κουρασμένη. Δεν περίμενα καλύτερη επίδοση. Δεν απέφυγα και κάποιο λάθος στην εκκίνηση. Προετοιμάζομαι για το Ευρωπαϊκό. Το μετάλλιο εκεί είναι ένα μεγάλο όνειρο, ένας κρυφός πόθος. Ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι να μπω στον τελικό. Αν μπω, όλα είναι ανοικτά. Έχω δουλέψει πολύ για τα 50μ. ύπτιο, είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Μια καλή επίδοση ίσως με φέρει στα μετάλλια, ίσως και πάλι τέταρτη. Προσπαθώ να το δουλέψω μέσα μου, να είμαι συνειδητοποιημένη, να προκριθώ στον τελικό και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει».

Τις απονομές έκανε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης.

Πηγή: koe.org.gr

Facebook Comments