Γιώργος Δερβίσης: Το «δίκοπο μαχαίρι» που κράτησε τον έμπειρο διεθνή εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Γιώργος Δερβίσης θα απουσιάσει από μεγάλη διοργάνωση της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών μετά από σχεδόν μία δεκαετία και ο λόγος σύμφωνα με ρεπορτάζ του #AQF24, έχει να κάνει με ένα τραυματισμό στον τένοντα.

by Μάνος Φυρογένης

Το βράδυ του Σαββάτου (27/1) έγιναν γνωστές οι τελικές επιλογές του Θοδωρή Βλάχου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και η αλήθεια είναι πως προκάλεσε έκπληξη η απουσία του Γιώργου Δερβίση από αυτές.

Ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού αποτελεί εδώ και χρόνια αμετάβλητο στέλεχος της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, έχοντας ζήσει από μέσα την… άνθισή της τα τελευταία χρόνια και φυσικά έχοντας συμβάλει και εκείνος από την πλευρά του στις διακρίσεις και τα μετάλλια της «Επίσημης Αγαπημένης» μα πάνω από όλα σε αυτό το… σκίρτημα που αισθάνονται άνθρωποι του χώρου και μη σε κάθε της αγώνα, κάθε είδηση, κάθε διοργάνωση, κάθε δήλωση.

Ο λόγος λοιπόν της απουσίας του από τη δύσκολη αυτή απόφαση κάθε ομοσπονδιακού τεχνικού όταν πρέπει να ανακοινώσει thn αποστολή για μία μεγάλη διοργάνωση, δεν έχει να κάνει με αγωνιστικού λόγους αλλά ιατρικούς και ένα δίλλημα που τέθηκε στο Γιώργο Δερβίση. To #AQF24 ρώτησε, έμαθε και επιβεβαίωσε από τον ίδιο τον αθλητή του λόγου το αληθές.

Κατά τη διάρκεια ενός εσωτερικού διπλού, ο 30χρονος ωσονούπω έμπειρος αμυντικός τραυματίστηκε στο χέρι. Το πόρισμα έδειξε πρόβλημα στον τένοντα που ενώνει τον καρπό με τον αγκώνα και το οποίο τον ανάγκασε να φορέσει γύψο για 20 ημέρες ώστε να δέσει και πάλι το χέρι και να μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική ομάδα και το σύλλογό του στις προσεχείς υποχρεώσεις.

Ουσιαστικά τέθηκε το δίλλημα, «είτε πας στο Παγκόσμιο της Ντόχα και έπειτα υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες, έως και 90% να περάσεις την πόρτα του χειρουργείου, είτε πας πιο συντηρητικά, χάνεις το Παγκόσμιο, μένοντας στα…. πιτς 20 μέρες και όσο διάστημα χρειάζεται για να επανέλθεις στην πρότερη κατάσταση και είσαι παρών και ετοιμοπόλεμος στην προετοιμασία για το Παρίσι και το τελευταίο κομμάτι της σεζόν με τον Ολυμπιακό».

Έπειτα από τόσα χρόνια στο χώρο και την ωριμότητα που ούτως ή άλλως τον διακατέχει, ο Γιώργος αποφάσισε να… θυσιάσει – όσο δύσκολο και συνάμα στενόχωρο κι αν ήταν για εκείνον – τη Ντόχα ώστε να θέσει εαυτόν στη διάθεση του Θοδωρή Βλάχου για το σπουδαίο ραντεβού του καλοκαιριού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στους οποίους αν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και βρεθεί θα είναι η τρίτη του συμμετοχή.

Ο Δερβίσης εδώ και μία δεκαετία αποτελεί τον πιο… σταθερό κρίκο αυτής της Εθνικής ομάδας αφού από το 2015 και μετά αποτελεί σταθερό μέλος και η παρουσία του είναι αδιάλειπτη. Από το 2014 έχει να μην παραστεί σε μεγάλη διοργάνωση και αυτό δεν είναι από επιλογή.

Περαστικά Γιώργο και γρήγορα επιστροφή στις πισίνες!!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA