Για την ιδιαιτέρως σημαντική καινοτομία, με πρωτοβουλία της ΚΟΕ, να ενταχθεί στο πρόγραμμα των σχολικών πρωταθλημάτων το άθλημα της υδατοσφαίρισης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και παλιά δίπλα του αθλήματος Γιώργος Αφρουδάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η αξία του σχολικού αθλητισμού είναι, έτσι κι αλλιώς, τεράστια για τη ζωή των παιδιών μας, ανεξαρτήτως αθλήματος. Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, το άθλημα του πόλο έλειπε από τα ραντεβού των σχολικών πρωταθλημάτων, παρότι είναι ευρέως αναγνωρισμένο και έχει αναδείξει πολλές επιτυχίες και διεθνείς διακρίσεις.

Από μικρό παιδί το ήθελα να μπει στα σχολεία, ήταν όνειρο ζωής και πλέον νιώθω χαρούμενος και δικαιωμένος που θα μπει η υδατοσφαίριση στον σχολικό αθλητισμό, με το δικό του πρωτάθλημα. Είναι μια πολύ σημαντική κίνηση αυτή που έγινε από την ΚΟΕ, σε συνεργασία με τους φορείς. Ήταν λάθος που έλειπε τόσα χρόνια. Το σχολείο είναι το ξεκίνημα για τους σημαντικότερους τομείς της ζωής μας και ένας τομέας είναι και αυτός.

Στόχος μας, εξάλλου, εκτός από το να γίνει συνείδηση το πόλο στα παιδιά, από μικρή ηλικία, είναι να παίζεται το άθλημα όχι μόνο σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις, αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια, από το βορειότερα σημείο της Ελλάδας μέχρι το νοτιότερο.

Μακάρι να μετάσχουν στο σχολικό πρωτάθλημα όσα περισσότερα σχολεία της χώρας γίνεται. Και να παίρνουν ερεθίσματα και αυτοί που δεν θα παίζουν, αλλά θα βλέπουν τους συμμαθητές τους να αγωνίζονται. Έτσι θα επέλθει και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο άθλημα.

Ειδική αναφορά θέλω να κάνω στον Παναγιώτη Τρούλο, που έχει αναλάβει να τρέξει τον εγχείρημα, τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, που το στηρίζει και τον Δημήτρη Κερερέ πρόεδρο της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΚΟΕΣΑΔ) του υπουργείου Παιδείας».

ΠΗΓΗ: koe.org.gr