Γιώργος Αφρουδάκης: «Είμαι ευτυχισμένος που ζω αυτή την ιστορική στιγμή – Θα εδραιωθούμε στην κορυφή»

by Aquafeed 24

Ο Γιώργος Αφουδάκης είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης με μεγάλες διακρίσεις στην καριέρα του και με την Εθνική ομάδα, στην οποία διατέλεσε αρχηγός της. Είχε καταφέρει να πανηγυρίσει μέχρι και κατάκτηση μεταλλίου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά στις πέντε συμμετοχές του σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν κατάφερε να πάρει ολυμπιακό μετάλλιο, με καλύτερη θέση την 4η το 2004 στην Αθήνα. Αξιώθηκε, όμως, να δει το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα ως Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και με την ιδιότητά του ως αρχηγός της αποστολής της υπέροχης νέας Εθνικής ομάδας που το πέτυχε στο Τόκιο.

Πανηγυρίζει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και έχει εξασφαλίσει το πολυπόθητο ολυμπιακό μετάλλιο. Το ασημένιο είναι σίγουρο και πάει για το χρυσό. Θα ήθελε να το έχει πετύχει ως παίκτης, αλλά, όπως δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ, είναι το ίδιο ευτυχισμένος και συγκινημένος και με αυτή του την ιδιότητα. Επισημαίνει επίσης ότι στο άθλημα υπάρχει συνεχή εξέλιξη, με κάθε νέα γενιά να πηγαίνει την Εθνική ολοένα και ψηλότερα. Παράλληλα εκφράζει τη σιγουριά του ότι αυτή η νέα γενιά και η ακόμα νεότερη θα την εδραιώσει στην κορυφή του κόσμου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι η κορυφαία επιτυχία της ελληνικής ελληνικής υδατοσφαίρισης και από τις μεγαλύτερες του ελληνικού αθλητισμού. Ζούμε στιγμές ιστορικές εδώ στο Τόκιο. Είμαστε συγκινημένοι, όχι μόνο οι άνθρωποι του πόλο, αλλά όλα τα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής και όλη η Ελλάδα θέλω να πιστεύω. Νομίζω ότι αυτή η επιτυχία της κατάκτησης του ολυμπιακού μεταλλίου -ενός ονείρου που έγινε πραγματικότητα- είναι μια δικαίωση της προσπάθειας πολλών ετών για το ελληνικό πόλο. Ο καθένας που έχει περάσει, έχει βάλει το λιθαράκι του, άλλος λιγότερος κι άλλος περισσότερο. Και τώρα όλοι μαζί πανηγυρίζουμε ευτυχισμένοι.

Θεωρώ ότι πανάξια έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Είμαστε η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και μακάρι να το αποδείξουμε και στον τελικό. Είμαι ευτυχισμένος που ζω από κοντά αυτές τις ιστορικές στιγμές. Δυστυχώς, γίνεται σε μια κακή συγκυρία για τη χώρα μας, με τις πυρκαγιές. Συμπατριώτες μας χάνουν περιουσίες και κάποιων κινδυνεύουν οι ζωές τους. Αυτό σίγουρα μετριάζει τη χαρά μας και θέλω να πω ότι με κάλυψε απόλυτα η δήλωση του αρχηγού της ομάδας Γιάννη Φουντούλη. Τουλάχιστον, όσο μπορούμε να δώσουμε, έστω προσωρινά, ένα χαμόγελο στους Έλληνες.

Αυτό που θέλω, επίσης, να τονίσω είναι πως ήδη σταμάτησαν (προσωρινά τουλάχιστον) τα πανηγύρια για τη μεγάλη νίκη – πρόκριση και το μετάλλιο. Έμειναν δύο μέρες για τον μεγάλο τελικό και συγεκκντρωνόμαστε σε αυτόν. Μπορεί το πολυπόθητο μετάλλιο να το έχουμε πάρει, να είναι μια ανεπανάληπτη και τεράστια επιτυχία, αλλά θέλουμε και ελπίζουμε και στο χρυσό. Έτσι είναι στον αθλητισμό, επιζητάς συνεχώς το καλύτερο και την κορυφή. Όλοι ενωμένοι και παθιασμένοι θα δώσουμε τα πάντα για να φέρουμε το χρυσό». Και κατέληξε:

«Σίγουρα είναι δικαίωση μιας γενιάς, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει υπάρξει μια φυσιολογική εξέλιξη της κάθε γενιάς που πηγαίνει αυτή την ομάδα κάθε φορά ένα βήμα παραπάνω. Τα επόμενα χρόνια, μάλιστα, θεωρώ ότι αυτή η ομάδα και με την ακόμα πιο νεότερη γενιά, θα εδραιωθεί στην κορυφή και θα κυριαρχήσει».

ΠΗΓΗ: Koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA