Απορίες με αποδέκτη την διοίκηση της ΚΟΕ εκφράζει μέσω ανοιχτής επιστολής ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, με τον αντιπρόεδρο του ΑΝΟΓ να τοποθετείται αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που πήρε η Ομοσπονδία προς τα σωματεία της, ελέω κορονωϊού.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος διερωτάται εάν τα προηγούμενα χρόνια τα έξοδα των σωματείων ήταν αυξημένα και επίσης κάνει λόγο για μέτρα της Ομοσπονδίας που συσχετίζονται με τις επικείμενες εκλογές της ΚΟΕ.

Το σημαντικότερο βέβαια, είναι η αναφορά στο Υστερόγραφο, αναφορικά με τα προνόμια των αθλητών.

Η επιστολή του Κυριάκου Γιαννόπουλου:

Η σημερινή – 27/4 – απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΕ σχετικά με τις περικοπές στα χαράτσια που όλα αυτά τα χρόνια έχει επιβάλει στα σωματεία, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Και ενδεχομένως τηρουμένων των αναλογιών να έπρεπε να προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες παροχές.

Το ερώτημα όμως που εύλογα προκύπτει και κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθεί, είναι γιατί αφού τώρα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αυτών των «εκπτώσεων» με βάση τον προϋπολογισμό του 2019, υποχρεωθήκαμε τα σωματεία τον προηγούμενο χρόνο να καταβάλουμε αυτά τα ποσά, και να μας λείπουν – τα χρήματα – από την παραγωγική διαδικασία;

Μήπως τελικά πληρώναμε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως τελικά η σχετική μόνιμη γκρίνια σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα ήταν και είναι προσχηματική και αποτελεί άλλοθι για αλόγιστη σπατάλη;

Και τέλος μήπως αυτή η απόφαση έχει σχέση και με τις επικείμενες εκλογές και την δημιουργία του νέου αντιθέτου πόλου;

Προς το παρόν αφήνω ασχολίαστη την θέση της εκτελεστικής επιτροπής σχετικά με την εκτίμηση των μελών της, σε ότι αφορά για την δεινή θέση που έχουν περιέλθει τα σωματεία, από την στιγμή που τα περισσότερα μέλη της ούτε ανήκουν αλλά ούτε και ανήκαν ποτέ σε Διοικητικά Συμβούλια σωματείων, ώστε να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ….δεινή θέση.

Προφανώς και θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα τους προσεχείς μήνες.

Κυριάκος Γιαννόπουλος

ΥΓ: Αν τυχόν διεξαχθούν ηλικιακά πρωταθλήματα τον μήνα Σεπτέμβριο, είναι επιτακτική ανάγκη η ΚΟΕ να κάνει όλες τις σχετικές ενέργειες ώστε οι αθλητές που δικαιούνται των σχετικών προνομίων να μην χάσουν το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 21.

Facebook Comments