Γιάννης Φουντούλης: «Στις κορυφαίες θέσεις η Εθνική και τα επόμενα χρόνια»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιάννης Φουντούλης ήταν για άλλη μια φορά εκ των κορυφαίων στον αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στην Κροατία για την πρεμιέρα του νέου World League Ανδρών (ήττα στο γκολ, 11-12), το βράδυ της Τρίτης (18/1) στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά. Ο 33χρονος διακεκριμένος διεθνής πολίστας, με τα 4 γκολ που πέτυχε στο χθεσινό ματς έφτασε τα 533 με την Εθνική και χρειάζεται άλλα δέκα για να φτάσει -και 11 για να ξεπεράσει- το ρεκόρ που κατέχει ο Γιώργος Αφρουδάκης (νυν Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ) με 543 γκολ.

Ο Γιάννης Φουντούλης μίλησε στη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τον χθεσινό αγώνα, για την προοπτική εξέλιξης της ανανεωμένης ασημένιας Ολυμπιονίκη του Τόκιο, αλλά και για το επερχόμενο ρεκόρ. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν μια ευκαιρία για νέα πρόσωπα, για νέα παιδιά, να αγωνισθούν με την Εθνική ομάδα και να δείξουν πράγματα. Παρόλα αυτά, ο στόχος μας ανεξαρτήτως συνθηκών, ήταν η νίκη. Δεν το καταφέραμε. Είμαστε, όμως, μόνο στην αρχή. Όπως είπα και στα παιδιά, πρέπει να ξεχάσουμε τί έχουμε κάνει, όσο δύσκολο και να είναι. Να μην ξεχνάμε όμως ποιοί είμαστε, και μέσα από αυτό να βρούμε νέο κίνητρο να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να φέρουμε ανάλογες επιτυχίες. Ήταν απλά το πρώτο παιχνίδι αυτής της νέας ομάδας, που έχει ορίζοντα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Θεωρώ πως έχουμε το απαιτούμενο ταλέντο να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών. Δεν πρέπει να αλλάξουμε το στιλ παιχνιδιού μας από τη στιγμή που αποδίδει. Τα νέα πρόσωπα φέρνουν πάντα νέα ενέργεια στην ομάδα και με τον ενθουσιασμό τους «τραβάνε» όλους τους υπόλοιπους. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και στη δική μας ομάδα, γιατί έχουμε στις τάξεις μας πολύ ταλαντούχα παιδιά, που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Κάποιοι από αυτούς είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες που αγωνίζονται και μέσα από αυτό θα φτιάξουμε ένα πολύ αξιόλογο σύνολο που θα έχει τη χώρα μας στις κορυφαίες θέσεις και τα επόμενα χρόνια”.

Όσον αφορά στο ρεκόρ σκοραρίσματος με την Εθνική ομάδα Ανδρών λέει: «Η αλήθεια είναι πως δεν μου είχε περάσει μέχρι τώρα από το μυαλό μου. Αυτό σημαίνει πως περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνω μάλλον… Από τη στιγμή που έχω αποφασίσει να παραμείνω στην Εθνική Ομάδα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, προφανώς κάποια στιγμή θα περάσω τον Γιώργο. Αυτό τώρα μπορεί να μην σημαίνει κάτι, αλλά μπορεί στο μέλλον να είναι όμορφο που θα μου φέρνει ωραίες αναμνήσεις από την Εθνική ομάδα».

Πηγή δηλώσεων-φωτογραφιών: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA