Στα Γιάννενα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών!

by Aquafeed 24

Η πόλη των Ιωαννίνων, θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Ιούνιο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών που ανέλαβε πρόσφατα να διοργανώσει η ΚΟΕ, με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (CMAS) στη Ρώμη.

Αντιπροσωπεία της ΚΟΕ, με επικεφαλής τον Ηλία Ξιάρχο, Ταμία του Δ.Σ της και πρόεδρο της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS, επισκέφτηκε την πρωτεύουσα της Ηπείρου και είχε σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, την διοίκηση του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων και άλλους τοπικούς φορείς που θα συνδράμουν από κοινού στην διοργάνωση της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2019.

Μάλιστα, πριν την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί στα Γιάννενα (2-5 Μαϊου) και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης ΟΠΕΝ, που θα λειτουργήσει έτσι και ως test event για τη μεγάλη διοργάνωση του Ιουνίου.

Βρήκαμε θερμή ανταπόκριση από τους φορείς και τις υπηρεσίες της πόλης και πιστεύω ότι τα Γιάννενα θα διοργανώσουν μια εξαίρετη διοργάνωση. Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αποδέχθηκε με χαρά το αίτημα μας και το κολυμβητήριο στη Λιμνοπούλα, που ήδη έχει αναβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό, με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα αποκτήσει όλα εκείνα τα λειτουργικά στοιχεία που χρειάζονται, ώστε στο μέλλον να μπορεί να υποδεχθεί κιι άλλες σπουδαίες διοργανώσεις.

Υπάρχει θετική ανταπόκριση και από διάφορους φορείς που θα συνδράμουν, όπως το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για τις μετακινήσεις των αποστολών, ενώ τόσο ο Δήμαρχος κ.Θωμάς Μπέγκας όσο και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης, μας τόνισαν την ουσιαστική στήριξη τους. Ευελπιστώ ότι, τον ερχόμενο Ιούνιο, θα έχουμε μια λαμπρή διοργάνωση στην πόλη των Ιωαννίνων.

Θέλω εδώ να επισημάνω ακόμη ότι, ενώ η αρχική σκέψη ήταν η διοργάνωση να φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, εν τούτοις στην πορεία διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση και βοήθεια από φορείς και υπηρεσίες, γεγονός που καθιστούσε αποτρεπτική την προσπάθεια μας ως ΚΟΕ, από οικονομικής άποψης”, τονίζει ο Ηλίας Ξιάρχος.

Πηγή: ΚΟΕ

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA