Πολύ σημαντική ημέρα την Κυριακή για τον Σύνδεσμο Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης, με τα μέλη του ΣΕΑΥ να συρρέουν στον φιλόξενο χώρο συνεδριάσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με αφορμή την ετήσια γενική συνέλευση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Καπότσης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και τις κινήσεις που έκανε ο ΣΕΑΥ το περασμένο έτος, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Φλέγκας, ο οποίος παρουσίασε στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες την άκρως σημαντική Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, με στόχο την ενημέρωση των αθλητών για τους κινδύνους που εμπεριέχονται στον παράνομο στοιχηματισμό, το πώς μπορούν να «στηθούν» αγώνες και πώς να αποφεύγουν όλους όσοι επιχειρούν κάτι τέτοιο.

Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος της εταιρείας NN HELLAS, κ. Νίκος Γογγάκης, παρουσίασε στους αθλητές τη συμφωνία του Συνδέσμου με την NN, με την οποία όσοι αγωνίζονται στην Α1 ανδρών, Α1 γυναικών, Α2 ανδρών και άμεσα Α2 γυναικών, έχουν τεράστια ασφαλιστικά οφέλη για την υγεία τους, με πολύ απλούς τρόπους. Να σημειωθεί ότι μετά τη συμφωνία του ΣΕΑΥ με την ΚΟΕ, αναφορικά με αυτό, ΟΛΟΙ οι αθλητές και αθλήτριες έχουν το δικαίωμα να αξιοποιούν τα συγκεκριμένα οφέλη.

Τέλος, στην πιο συγκινητική στιγμή της συνεδρίασης, ο ΣΕΑΥ, βράβευσε αθλητές και αθλήτριες που έχουν γράψει τεράστια ιστορία στην ελληνική υδατοσφαίριση και συγκεκριμένα τους, Χρήστο Αφρουδάκη που πήρε τον λόγο και επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η συλλογικότητα ανάμεσα στους αθλητές, Βαγγέλη Δελακά, Μανώλη Μυλωνάκη, Κωνσταντίνο Φλέγκα, Κώστα Τσαλκάνη, Άλκηστη Αβραμίδου και Χριστίνα Τσουκαλά.

Η παρουσία των αθλητών στην ΕΟΕ ήταν μεν σημαντική, όχι όση θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας, καθώς με εξαίρεση τους αθλητές που είχαν προπονήσεις εκείνη την ώρα ή αγώνες κατά την Κυριακή, οι υπόλοιποι όφειλαν να δώσουν το «παρών», να ακούσουν, να ρωτήσουν ότι θέλουν και να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα. Η ενδυνάμωση της συλλογικότητας είναι απαραίτητη, καθώς ένας δυνατός ΣΕΑΥ μπορεί να έχει ακόμη πιο ισχυρή φωνή στα κέντρα αποφάσεων και μην ξεχνάμε ότι ο Σύνδεσμος Αθλητών Υδατοσφαίρισης είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ με εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΚΟΕ, με την παρουσία της Έλενας Ξενάκη. Είναι περίεργο, όταν αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σωματεία που έχουν σημαντικές οφειλές να μην βρίσκονται οι θιγόμενοι αθλητές κοντά στον ΣΕΑΥ ή ακόμη και αθλητές/αθλήτριες που είχαν παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το #AQF24 βρέθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τόσο με την αθλητική, όσο και με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα και συνομίλησε για όλα με τον πρόεδρο του ΣΕΑΥ, Μάριο Καπότση, ο οποίος ευχαρίστησε την ΕΟΕ για την παραχώρηση της αίθουσας. Παράλληλα, το #Aquafeed24, ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλιση των αθλητών από τον Νίκο Γογγάκη, εκπρόσωπο της εταιρείας NN HELLAS και πρώην υδατοσφαιριστή.

Όσα δήλωσε ο Μάριος Καπότσης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)

Όσα δήλωσε ο Νίκος Γογγάκης 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aquafeed24.com (@aquafeed24)