Γενηδουνιάς: «Παίζεται πόλο σε όλη την Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα»!

by Aquafeed 24

Ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς είναι ένα από τα στελέχη της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών που θα προσπαθήσουν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής (για μια ακόμη φορά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι διεθνείς συνεχίζουν στην Ελλάδα την προετοιμασία τους για την παρουσία στο προολυμπιακό τουρνουα που αρχίζει σε 2 εβδομάδες στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Μετά από την κοινή προπαρασκευή με την ομάδα των ΗΠΑ, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου εισέρχονται στο τελευταίο στάδιο και δηλώνουν έτοιμοι για την επίτευξη του στόχου και την εξασφάλιση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που θα οδηγήσουν στην πρόκριση.

Ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς τονίζει:;

«Η προετοιμασία μας πηγαίνει πολύ καλά. Ολοκληρώθηκε η κοινή προπαρασκευή με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί όπου είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε πάρα πολλά προπονητικά παιχνίδια. Τώρα βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας και περιμένουμε την ένταξη στο Εθνικό συγκρότημα των παικτών που είναι στην Ιταλία, όπως είναι ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Δημήτρης Νικολαΐδης. Θα μπουν οι τελευταίες πινελιές και τα τελευταία στοιχεία που θα μας οδηγήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ».

Η Εθνική ομάδα προέρχεται από μία σημαντική επιτυχία η οποία έχει αναπτερώσει το ηθικό των στελεχών της. Αρχές Ιανουαρίου στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε την πρώτη θέση στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης του word league και προκρίθηκε στην τελική φάση που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

«Μετά το Ντεμπρέτσεν η ψυχολογία μας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και το χρυσό μετάλλιο στο word league μας έχει φέρει στο καλύτερο δυνατό σημείο. Αφήνουμε όμως πίσω μας το Ντέμπρετσεν όπου εκτός από το μετάλλιο είχαμε και αρκετά καλές εμφανίσεις. Ήταν ένας μικρός στόχος. Ο κυρίαρχος είναι μπροστά μας. Πρέπει να προκριθούμε στην Ολυμπιάδα μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά. Για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε καλύτεροι από ότι στο Ντέμπρετσεν» υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος.

Στην Ολλανδία η Ελλάδα θα κληθεί να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της, έτσι ώστε να αποφύγει ισχυρά συγκροτήματα στα νοκ-άουτ παιχνίδια τα οποία θα ακολουθήσουν. Ποια είναι η γνώμη του Έλληνα υδατοσφαιριστή;

«Στο Ρότερνταμ έχουμε έναν βατό όμιλο όπου με εξαίρεση το Μαυροβούνιο όλες οι άλλες ομάδες είναι στα μέτρα μας. Θα πρέπει όμως να δείξουμε το κατάλληλο πρόσωπο έτσι ώστε να αποφύγουμε στα νοκ-άουτ παιχνίδια τις καλές ομάδες του άλλου ομίλου. Αρχικός προσανατολισμός είναι να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στο παιχνίδι απέναντι στο Μαυροβούνιο, να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο έτσι ώστε να αποφύγουμε δύσκολες ομάδες στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε ένα πολύ μεγάλο κίνητρο. Να βρεθούμε στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Με συγκέντρωση και αφοσίωση μπορούμε να υλοποιήσουμε το όνειρο που δεν είναι μακριά μας. Μπορούμε να προκριθούμε, το γνωρίζουμε. Βασίζεται στα δικά μας χέρια. Έχουμε δείξει ότι όταν βρεθούμε σε καλή ημέρα  μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο».

Ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς αναφέρεται τέλος στον τραγικό αποκλεισμό του ερασιτεχνικού αθλητισμού εν καιρώ πανδημίας και απευθύνεται στους ιθύνοντες ζητώντας τους να αλλάξουν την πολιτική τους και να σώσουν την ύστατη στιγμή την κατάσταση.

«Πολύ στενάχωρη η κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αστεία. Σε όλη την Ευρώπη τα πρωταθλήματα γίνονται κανονικά εκτός από την χώρα μας. Είναι αστειότητες οι πρόσφατες εκφράσεις περί μετάδοσης της ασθένειας μέσω του αθλητισμού. Όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας και οι λοιμωξιολόγοι την κατάσταση που επικρατεί και την ζημιά που γίνεται στον αθλητισμό της χώρας. Πάνω απ’ όλα η υγεία, αλλά είναι σίγουρο ότι δε φταίει ο αθλητισμός για την πανδημία. Το παράδειγμα το δίνει η ίδια η Ευρώπη. Παντού γίνονται τα πρωταθλήματα εκτός από την Ελλάδα».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA