Η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη 4/6) την οριστικοποίηση διεξαγωγής των πανελληνίων πρωταθλημάτων κολύμβησης και έδωσε τον σχετικό προγραμματισμό και τα σχετικά πρωτόκολλα.

Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε μορφή τελικών σειρών στις επτά Περιφέρειες για τις Αναπτυξιακές Κατηγορίες, ενώ το Εθνικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα, σε Νότο (Αθήνα) και Βορρά (Θεσσαλονίκη), με τον ίδιο τρόπο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος δήλωσε σχετικά στο sportsonline.gr:

“Το πιο βασικό είναι να επανέλθουμε σιγά σιγά στη δράση, να γίνουν τα πρωταθλήματα και να κλείσει ο φετινός κύκλος. Δεν πρέπει να περάσει η χρονιά χωρίς να γίνει πρωτάθλημα και χωρίς να αναδειχθούν οι πρωταθλητές. Σκοπός μας να κρατήσουμε ζωντανό το άθλημα και όρθια τα σωματεία.

Ο τρόπος διεξαγωγής τους σε περιφέρειες είναι ορθός και αποφασίστηκε αναγκαστικά, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Διότι δεν μπορούν να γίνουν  οι μετακινήσεις, υπάρχει οικονομική δυσκολία στα περισσότερα σωματεία, που δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, και νομίζω η απόφαση που ελήφθη ήταν η πιο η πιο σώφρων.

Σίγουρα υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες, είναι σεβαστές, αλλά πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια. Άλλωστε δεν υπάρχουν χώροι, δεν υπάρχουν κολυμβητήρια. Έχουμε πολλά μειονεκτήματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι να διαφωνήσουμε, αλλά να ξαναβρούμε στην κανονικότητα και να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση. Είναι αναγκαίο «κακό» ο φετινός τρόπος διεξαγωγής”.

Ο Νίκος Γέμελος επέστρεψε, από την πρώτη στιγμή χαλάρωσης των μέτρων, στις προπονήσεις με τους διεθνείς κολυμβητές του και του Ολυμπιακού στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά “Π. Καπαγέρωφ” και μιλώντας γι’ αυτό, τονίζει χαρακτηριστικά:

“Μετά τις 6 Αυγούστου (με το τέλος του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΠΝ, δηλαδή) θα αρχίσει οσυσιαστικά η προετοιμασία για τους διεθνείς αγώνες της επόμενης χρονιάς, το Ευρωπαϊκό του 2021 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε μπει σε πορεία να κυνηγάμε όρια από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι μια περίοδος αναπροσαρμογής”.

Και καταλήγει με μια προτροπή: “Είναι ευκαιρία, τώρα, μετά τα όσα έγιναν, να στηρίξει η Πολιτεία τα κύτταρα του ερασιτεχνικού αθλητισμό μας, τα σωματεία που επλήγησαν σοβαρά με την καραντίνα λόγω πανδημίας. Διότι αυτά έχουν στις τάξεις τους και τους αθλητές που θα εξελιχθούν και θα φέρουν στη χώρα μας τις μεγάλες διακρίσεις”.
Facebook Comments