Αυτοκριτική από τον αρχηγό που έστειλε μήνυμα ανασύνταξης

by Aquafeed 24

Να παλέψει για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οφείλει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος τόνισε ότι η Εθνική πρέπει να μάθει από τα λάθη της στο Παγκόσμιο και να βελτιωθεί, καθώς στις επόμενες δύο διοργανώσεις, Ευρωπαϊκό και Προολυμπιακό, κρίνονται οι κόποι μιας τετραετίας.

Παράλληλα, ο κάπτεν της Ελλάδας έκανε αυτοκριτική, λέγοντας ότι πολλοί εκ των διεθνών, με πρώτο εκείνον, δεν παρουσιάστηκαν σε καλή κατάσταση, ωστόσο αυτό είναι που συμβαίνει στον πρωταθλητισμό γιατί είναι άνθρωποι και όχι μηχανές τα παιδιά.

Αναλυτικά:

«Στα τελευταία δύο Παγκόσμια είχαμε βρεθεί στην 4άδα της διοργάνωσης. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό, δεν μπορείς συνεχώς να βρίσκεσαι στη ζώνη των μεταλλίων. Σίγουρα κι εμείς δε είμαστε ευχαριστημένοι και από τους εαυτούς μας και από την τελική κατάταξη στο τουρνουά. Πολλοί από μας, με πρώτο εμένα, δεν παρουσιαστήκαμε σε καλή κατάσταση σε αυτή τη διοργάνωση. Αυτό μπορεί να συμβεί, είναι κι άλλοι παράγοντες πολλές φορές που παίζουν ρόλο, όπως η προσαρμογή εδώ. Δεν είναι βέβαια δικαιολογίες. Σίγουρα πιο πολύ στενοχωρημένοι από όλους είμαστε εμείς, γιατί θα μπορούσαμε σήμερα να διεκδικούμε κάτι πολύ μεγάλο, εντέλει περιοριζόμαστε στην 7η θέση και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι την αυτοκριτική μας, να δούμε πραγματικά τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε, να προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά που είναι πάρα πολύ σημαντική να καταφέρουμε αυτό που πραγματικά αξίζουμε και μπορούμε.

Δεν είμαι της άποψης ότι τα κακά αποτελέσματα πρέπει να τα βάζουμε σε παρενθέσεις. Όλα είναι μια ροή πραγμάτων. Από κάποια τέτοια αποτελέσματα μπορείς να βγεις πιο δυνατός και να διεκδικήσεις την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί μια ευκαιρία κάτι πολύ διαφορετικό και καλύτερο. Αν δεν πάρεις τα μηνύματα που πρέπει μπορεί να έχεις την ίδια κατάληξη την επόμενη φορά. Ήρθαμε εδώ σαν 4οι στο προηγούμενο Παγκόσμιο, αλλά αυτό δε σου δίνει κάτι από μόνο του. Αν δεν παλέψεις και δεν το διεκδικήσεις, ό,τι έχεις κατακτήσει πριν είναι παρελθόν. Όπως το ότι δεν καταφέραμε κάτι εδώ, δεν σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά δε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στην 4άδα. Όλα είναι σε πολύ λεπτές ισορροπίες και σε κάθε διοργάνωση πρέπει να διεκδικείς το καλύτερο, άλλες φορές θα το πετύχεις άλλες όχι.

Από τις δηλώσεις όλων των ομάδων είδαμε ότι ο μεγάλος στόχος είναι να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν κάτι που το κυνηγούσαν όλες οι ομάδες, γιατί ουσιαστικά είναι ένας κύκλος που ουσιαστικά τρία χρόνια προετοιμάζεσαι για να είσαι σε αυτό. Σίγουρα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες να διεκδικήσουμε το εισιτήριο, αλλά πρέπει να βλέπουμε την κάθε μια σαν τελευταία. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πρέπει να συμπεριφερθούμε σα να είναι αυτή η τελευταία μας ευκαιρία για την πρόκριση και στη συνέχεια, αν δεν τα καταφέρουμε, να δούμε το προολυμπιακό που θα είναι ένα διαφορετικό και δύσκολο τουρνουά, που εκεί θα παίξουμε τους κόπους της τετραετίας».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA