Γ. Πρίμπας, Ηλυσιακός: «Θα αναλάβουμε το κόστος των νεανικών επιλογών μας»

by Μάνος Φυρογένης

Από τους… γερόλυκους της προπονητικής στην ελληνική υδατοσφαίριση αν και δεν του πολυφαίνεται. Ο Γιάννης Πρίμπας από το 2004 έχει βγάλει αθλητές και αθλητές του μέλλοντος και περίπου μια εικοσαετία μετά είπε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο για εκείνον. Καινούργιο στη θεωρία τουλάχιστον μιας και στον Ηλυσιακό το έχουν πάρει απόφαση να στηριχθούν στη νεολαία. Με αυτή θα πορευτούν, αυτή θα στηρίξουν στα δύσκολα, με αυτή θα πανηγυρίσουν στις χαρές. «Ένα τέτοιο πλάνο δεν μπορεί να χωρέσει σε μια σεζόν» υπερθεματίζει.

Μετά τη περσινή προσπάθεια στα «σαλόνια» του ελληνικού γουότερ πόλο, στα Ηλύσια εμπιστεύθηκαν έναν άνθρωπο που έχει γράψει πολλά.. χιλιόμετρα στις υποδομές. Ένα πάντρεμα ιδεών, ένας συγκερασμός σκέψεων με το βλέμμα στο μέλλον. Σε αυτό αποσκοπούν στον Ηλυσιακό και είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους. Γνωρίζουν το κόστος και τις συνέπειες και άπαντες έχουν όλη την καλή διάθεση να το αναλάβουν. Κυρίως όμως το ευχαριστιούνται, περνάνε καλά και αυτό είναι που μετράει.

Πως ξεκίνησε όμως το εγχείρημα αντρική ομάδα μετά από…εποχιακά περάσματα στο μυαλό αλλά και την καθημερινότητα του Γιάννη Πρίμπα;

«Τώρα τη μαθαίνω την Α2. Ήταν πολύ καλή η προσέγγιση εκ μέρους Ηλυσιακού. Μετά από πολλά χρόνια στις υποδομές, αισθάνθηκα πως θα ήθελα να δοκιμάσω να δουλέψω και στο επίπεδο της αντρικής ομάδας, έχοντας ωστόσο έναν νου παραπάνω και στις υποδομές του συλλόγου που θα βρίσκομαι. Κακά τα ψέματα κάποια πράγματα τα κάνεις ευκολότερα όταν είσαι ο επικεφαλής προπονητής ενός συλλόγου. Και αυτά έχουν να κάνουν και με τις υποδομές. Ήθελα να αλλάξω παραστάσεις».

Στις παρυφές της Πανεπιστημιούπολης, βρήκε ένα περιβάλλον ιδανικό για να αποδεχτεί την πρόκληση αυτή, στάζοντας… μέλι για το συνεργάτη του Νίκο Τούμπουρο – που δεν λέει να κρεμάσει βέβαια το σκουφάκι του – αλλά και τις συνθήκες εργασίας.

«Ο Ηλυσιακός είναι ένα πολύ φερέγγυο σωματείο, προσφέρει πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Έπαιξε σημαντικό λόγο και η παρουσία του Νίκου του Τούμπουρου που είναι ένα από τα πιο αξιόλογα άτομα που υπάρχουν στο χώρο και πραγματικά αυτό το πρώτο τρίμηνο που δουλεύω στον Ηλυσιακό είναι πάρα πολύ καλό». 

Λίγες ώρες πριν το πρώτο σπριντ στην κατηγορία, ο κόουτς είναι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που έχει δει, εξηγώντας στο #AQF24 από που πηγάζει το αίσθημα αυτό της ικανοποίησης.

«Η προετοιμασία έχει κυλήσει βάσει προγραμματισμού. Ξεκινήσαμε με το Νίκο (σ.σ. Τούμπουρο) να μιλάμε από τον Ιούλιο και να συμφωνούμε σε όλα. Επιθυμία μας να φτιάξουμε μία νεανική ομάδα. Ο Ηλυσιακός πέρυσι υποβιβάστηκε οπότε η εμπειρία της Α1 ήταν πρόσφατη. Θελήσαμε να κάνουμε κάτι φρέσκο στην κατηγορία, να ξεκινήσουμε ένα νέο κύκλο με παιδιά που είναι 20 ετών και νεότερα. 

Έχουμε αθλητές που έρχονται κάθε μέρα στην προπόνηση. Έχουν μεγάλη διάθεση να δουλέψουν, να βελτιωθούν να κάνουν έξτρα πράγματα. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο και νομίζω ότι και τα παιδιά το απολαμβάνουν». Τι πιο όμοφρο από αυτό για έναν προπονητή και έναν υγιή φίλαθλο του σπορ;

Σε μία τέτοια προσπάθεια, δεν χωράνε… μαθηματικά και μεγαλόπνοοι στόχοι. Το όλο εγχείρημα θέλει υπομονή και πίστη. Και στον Ηλυσιακό το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

«Ο μεγαλύτερος στόχος είναι όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά να αποτυπώνεται στην ατομική βελτίωσή τους και μέσα από αυτή να προκύπτει και η ομαδική βελτίωση. Αυτός είναι και ο μοναδικός στόχος που έχουμε θέσει για φέτος. Τώρα ως προς τα αποτελέσματα, θα προκύψουν σταδιακά αν πετύχουμε τον παραπάνω στόχο. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Είμαστε συνειδητοποιημένοι, θα έρθουν και δύσκολες μέρες και άσχημα αποτελέσματα αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Αν επιλέξεις αυτό το δρόμο πρέπει να είσαι συμβιβασμένος και έτοιμος να δεχτείς και αυτές τις κακές μέρες. 

Ήδη έχουν έρθει και κάποιες τέτοιες μέρες. Ας πούμε στο τουρνουά του Αμαρουσίου δεν μαγέψαμε με τις εμφανίσεις μας ούτε θαμπώσαμε με την εικόνα μας. Όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία και εγώ μαθαίνω καλύτερα την ομάδα και τα παιδιά καταλαβαίνουν καλύτερα τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Όταν έχεις τερματοφύλακα γεννημένο του 2004, αμυντικό του 2005 και φουνταριστό του 2004, αυτό έχει ένα κόστος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θα το αναλάβουμε αυτό το κόστος των επιλογών μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι πηγαίνουμε στην προπόνηση με πολύ καλή διάθεση όλοι μας, λαχταράμε. Ούτε διακυβεύονται τα εκατομμύρια ούτε τα παιδιά είναι καθαροί επαγγελματίες. Μιλάμε για ένα σύνολο νέων παιδιών, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα».

Πέρα όμως από τους νεανίες, υπάρχει και μία τετράδα αθλητών μεγαλύτερης ηλικίας, πιο έμπειροι, οι οποίοι μαζί με τους πιτσιρικάδες, γίνονται και πάλι… παιδιά. Οι τέσσερις σωματοφύλακες κατά τον Γιάννη Πρίμπα.

«Υπάρχουν και τα 4 μεγαλύτερα στην ηλικία παιδιά, οι 4… σωματοφύλακες για μένα. Ο Νίκος ο Τούμπουρος που παίζει ακόμα. Ο Θοδωρής ο Τρελλόπουλος, ο Φαίδωνας ο Χριστοφίδης και ο Αντώνης ο Τασσόπουλος. Αυτοί είναι οι 4 παίκτες που είναι προχωρημένης αθλητικής ηλικίας όμως συμβάλουν πραγματικά στο να δημιουργείται αυτό το πολύ όμορφο κλίμα και αυτούς τους έχει ανανεώσει η παρουσία των νέων και προσπαθούν να τους κατευθύνουν σαν να είναι τα μεγάλα τους αδέρφια. Είναι ένα πολύ παρεΐστικο κλίμα, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ηλυσιακό. Ένα τέτοιο πλάνο δεν μπορεί να χωρέσει σε μια σεζόν».

Ρόστερ Ηλυσιακού 2023 – 2024

Τερματοφύλακες

Θοδωρής Τρελλόπουλος (1985)
Νίκος Βασιλάκης (2004)
Γιάννης Πράγιας (2005)

Φουνταριστοί

Νίκος Τούμπουρος (1981)
Axel Ivanisevic (2003)
Αντώνης Σφηκάκης (2004)

Αμυντικοί
Γιώργος Κουρούπης (2005)
Μιχάλης Παναγιώτη (2005)

Περιφερειακοί

Αντώνης Τασσόπουλος (1984)
Φαίδωνας Χριστοφίδης (1986)
Βασίλης Κρανιάς (2000)
Δημήτρης Πάλιος (2000)
Πάνος Τσιρώνης (2001)
Χρήστος Γκιτσάκης (2002)
Δημήτρης Κάργας (2004)
Φώτης Λαμπρόπουλος (2004)
Κωνσταντίνος Πασκάρου (2004)
Πάνος Αποστολάκος (2006)
Μανώλης Λωρής (2006)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA