Το Δήμο Δελφών, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας και όλους όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση του «Πυθία Καπ», ευχαρίστησε ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, μετά την αυλαία της διοργάνωσης.

Ο κ. Κατσαρός ευχαρίστησε τους ανθρώπους, που «εδώ και ημέρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία για τους αθλητές, τους συνοδούς, τους γονείς και όλους όσοι βρέθηκαν στην πόλη, για να παρακολουθήσουν ένα τουρνουά, που διεξήχθει λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων, στο Βόλο».

»Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί ο θεσμός του Πυθία Καπ και θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην πρόοδο του αθλήματος και στην ανάπτυξη της περιοχής».

Θανάσης Παναγιωτόπουλος: «Το «Πύθια Καπ» βοηθάει πολύ το Δήμο και την περιοχή»

Ο Δήμαρχος Δελφών  Θανάσης Παναγιωτόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Νεκτάριος Μίχος στήριξαν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν το διεθνές τουρνουά υδαοτσφαίρισης «Πύθια Καπ», που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο κολυμβητήριο Ιτέας. Και οι δύο αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για το τουρνουά, που βοηθά στην ανάπτυξη της περιοχής τόσο αθλητικά όσο και οικονομικά.

Ο κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στο δημαρχικό θώκο, για μια πενταετία και μιλά, για τα ωφέλη της διοργάνωσης:  Το «Πυθία Καπ» ωφέλησε πάρα πολύ και ωφέλησε και η σχέση, που δημιουργήσαμε με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Ωφελεί την Ιτέα, αλλά και όλη την περιοχή η διοργάνωση. Πρώτον δίνει υψηλά μηνύματα. Έρχονται πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές και αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης και αυτό είναι σημαντικό, γιατί είναι μια ευκαιρία, που δεν την έχουν καθημερινά τα παιδιά της περιοχής μας και γενικά ο κόσμος που αγαπάει τον αθλητισμό. Άρα το «Πύθια Καπ» έχει από μόνο του ένα βαρύ συμβολισμό και ένα ενδιαφέρον μοναδικό μέσα στο αθλητικό έτος για μας. Μας φέρνει σε επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα του αθλητισμού στον υγρό στίβο».

Ο Δήμαρχος Δελφών στάθηκε και στην εξαιρετική σχέση με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, αν και δεν τους γνώριζε από πριν: «Η σχέση μας είναι εξαιρετική. Χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση, απλά είχα παρακολουθήσει πολλές φορές πριν το «Πύθια Καπ». Η σχέση όμως φτιάχνεται μέσα από τις συνεργασίες και τους κοινούς στόχους.  Εδώ είναι απλά τα πράγματα, δεν υπάρχει αρχηγός. Υπάρχει μια αρμονική συνεργασία των δύο μερών, του Δήμου και της Ομοσπονδίας, σε πολύ φιλικό επίπεδο. Θεωρώ ότι ο στόχος ο δικός μας είναι να έχουμε την κατάλληλη υποδομή και τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ευχαριστηθούν οι αθλητές, οι συνοδοί, οι γονείς που έρχονται. Ο στόχος της Ομοσπονδίας είναι ένα καλό τουρνουά και νομίζω ότι το πετυχαίνουμε κάθε χρόνο.  Και θα έλεγα ότι χρόνο με το χρόνο πάμε και λίγο καλύτερα».

Εκτός από τα αθλητικά το «Πύθια Καπ» βοηθά και οικονομικά την περιοχή: «Είναι πολύ σημαντική διαφήμιση. Η διαφήμιση ενός τόπου δεν γίνεται μόνο με τους παραδοσιακούς τρόπους. Προφανώς γίνεται και με μεγάλες διοργανώσεις,  οι οποίες φέρνουν σε επαφή την όμορφη περιοχή μας-αυτό μας λένε όσοι έρχονται κάθε χρόνο-με ανθρώπους που έχουν διεθνείς παραστάσεις. Μεταφέρουν το μήνυμα και αυτή τη…γλύκα, που βγάζει η περιοχή της Ιτέας, μια πόλη φιλόξενη. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς έρχεται ως απόηχος από ανθρώπους που έχουν έρθει παλαιότερα για να παρακολουθήσουν ή έχουν συμμετάσχει ή απλά άκουσαν για το τουρνουά. Είναι από τα συνηθισμένα μηνύματα εξ αντανακλάσεως, που μας έρχονται μέσα στη χρονιά».

Παρά το ότι δεν θα βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στη διοργάνωση, ως φίλος του αθλητισμού και όχι μόνο:«Το έχω αγαπήσει πολύ το τουρνουά. Όπως όλοι μας είμαι κι εγώ φίλος του αθλητισμού. Τον αγαπάω πολύ. Η σχέση με τον ΝΟΙτέας είναι ότι τα παιδιά μου, όπως και τα παιδιά των περισσοτέρων, έχουν περάσει από αυτό τον Όμιλο και από αυτό το κολυμβητήριο, που βρισκόμαστε σήμερα. Νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι όσο περνάει η ζωή μας και αναλαμβάνουμε δύσκολα καθήκοντα ότι τα βασικά είναι αυτά που έχει ανάγκη ο κόσμος. Και τα βασικά είναι μια διέξοδος στην καθημερινότητα. Ο αθλητισμός είναι η καλύτερη, η πιο παραγωγική , που πραγματικά χαρίζει ευεξία, μια απάντηση στα ερωτήματα της ζωής. Νομίζω δεν χρειάζεται να ψάχνουμε πολύ βαριά πράγματα. Μπροστά μας είναι και κυρίως χρειαζόμαστε τους κατάλληλους ανθρώπους , που στηρίζουν αυτό το οικοδόμημα. Είχαμε την τύχη να έχουμε μια τέτοια σύμπραξη ανθρώπων από τον ΝΟΙτέας, τη Σοφία Αναγνωστάκου και τους συνεργάτες της. Τη δική μας στήριξη μικρή –μεγάλη, όσο μπορέσαμε τη δώσαμε και πολλούς ανθρώπους που γύρω-γύρω κινούνται είτε σε επίπεδο Ομοσπονδίας είτε σε επίπεδο συλλόγων εδώ της Στερεάς Ελλάδος, που συνεχώς το κολυβητήριο της Ιτέας τυχαίνει να είναι στο επίκεντρο».

Νεκτάριος Μίχος: «Το «Πύθια Καπ» όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα γιγαντωθεί»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεκτάριος Μίχος, που θέλει το «Πύθια Καπ» να συνεχίσει και καλύτερα: «Όλα αυτά τα χρόνια ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού το τουρνουά αυτό είναι από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στην περιοχή μας. Είναι ένα τουρνουά, που έρχονται ομάδες απ΄όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά είναι η προετοιμασία για τα επίσημα τουρνουά, όπως φέτος το Ευρωπαϊκό στο Βόλο. Είναι μια γιορτή για την πόλη της Ιτέας. Όλα αυτά τα χρόνια η  συνεργασία μας ως Δήμος ήταν άψογη και με τον Ναυτικό Όμιλο και με την Ομοσπονδία. Τα αποτελέσματα διακρίνονται στο πρόσωπο των αθλητών, των ανθρώπων των αποστολών, που δείχνούν ότι τους είναι πολύ ευχάριστο, που συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά. Υπάρχει ένα κολυμβητήριο, που έχουμε καταφέρει-τα τελευταία πέντε χρόνια-να το κρατάμε ανοιχτό και το χειμώνα. Θεωρώ ότι είναι από τα λίγα κολυμβητήρια στη Στερεά Ελλάδα και σήμερα είναι σε άριστη κατάσταση με όλες τις προϋποθέσεις να φιλοξενεί ένα τέτοιο τουρνουά».

Όσο για το αν θα συνεχιστεί η διοργάνωση «θεσμός»: «Πιστεύω ότι όχι μόνο θα συνεχιστεί, θεωρώ ότι πρέπει το «Πύθια Καπ» να γιγαντωθεί, να γίνει ακόμη πιο καλό. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να προσπαθούμε να βάζουμε ένα λιθαράκι ακόμη στο να γινόμαστε καλύτεροι και στις εγκαταστάσεις μας και να δώσουμε το έναυσμα ώστε να μπορέσει να γιγαντωθεί, ίσως με περισσότερες ομάδες. Ίσως και για ένα ακόμη μεγαλύτερο τουρνουά».

Πηγή: KOE

Facebook Comments