Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και πρώτος σκόρερ της στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Γιάννης Φουντούλης, μετά τον νικηφόρο ημιτελικό επί της Σερβίας και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό πως η ομάδα έχει ξεκάθαρο στόχο το χρυσό μετάλλιο. Αναλυτικά όσα είπε:

«Άλλη μια στιγμή που αυτή η ομάδα γράφει το όνομά της στην ιστορία, πρώτη φορά πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πολύ ικανοποιημένοι αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Από την πρώτη μέρα έχουμε έρθει και έχουμε πει πως θέλουμε να φτάσουμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Από σήμερα το βράδυ πρέπει να ανασυνταχθούμε γιατί ακολουθεί ο τελικός και πραγματικά είναι το όνειρό μας να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο τέλος του αγώνα.

Νομίζω ότι ένα τέτοιο παιχνίδι που κρίνει ουσιαστικά κάποιο μετάλλιο το αντιμετωπίζεις σαν ευκαιρία για το μετάλλιο. Ό,τι έπεται με αυτή τη νίκη, το Ολυμπιακό εισιτήριο δηλαδή, είναι μεν σημαντικό αλλά έχουμε πολύ δρόμο για τους Ολυμπιακούς. Έχουμε μοχθήσει όλο το καλοκαίρι γι’ αυτή τη διοργάνωση, πηγαίνουμε μέρα μέρα, απολαμβάνουμε εδώ που βρισκόμαστε και θα έρθει η ώρα των Ολυμπιακών. Εδώ είμαστε για να φτάσουμε στην κορυφή. Μυαλό, συγκέντρωση στο παιχνίδι μας και ψυχή μέχρι το τέλος».

Ο φουνταριστός Κώστας Κάκαρης μίλησε με αρκετή αυτοπεποίθηση για την ομάδα του και εξήγησε πως ο στόχος όλων ήταν ανέκαθεν το χρυσό:

«Νομίζω πως ήμασταν ιδανικά προετοιμασμένοι. Το πιστεύαμε όλοι και θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε, φάνηκε μέσα στο παιχνίδι και ήταν ο κύριος λόγος που κάναμε αυτή την εμφάνιση. Όλοι το πιστεύαμε 100%, ήμασταν έτοιμοι και αν ήταν καλύτεροι να μας κέρδιζαν.

Δεν τελείωσε τίποτα, έχουμε τον τελικό. Αυτά όλα γίνονται για τον τελικό και, βασικά, για το χρυσό».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής και MVP του αγώνα, ο Μάνος Ζερδεβάς, συγκρατημένος αλλά σίγουρος για την ομάδα, τόνισε πως, όπως είχε αναφέρει ξανά, η ομάδα δεν πήρε στο Παγκόσμιο μόνο για να συμμετάσχει:

«Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε πολύ καιρό. Όπως είπα ξανά, δεν έχουμε έρθει απλά για να συμμετάσχουμε εδώ. Ήρθαμε να μπούμε στα μετάλλια και να φτάσουμε στο χρυσό. Μένει άλλο ένα παιχνίδι και ναι μεν είναι μέρα χαράς και πανηγυρίζουμε αλλά κοιτάζουμε τον τελικό.

Έχουμε συναντήσει αρκετές φορές τους Σέρβους τον τελευταίο χρόνο. Τους είχαμε διαβάσει αρκετά, ξέραμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και προσαρμοστήκαμε σε αυτά. Νομίζω κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όπως δείχνει και το σκορ.

Αυτά τα παιχνίδια χτίζονται φάση-φάση. Στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο είχαμε βρει τον τρόπο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, και αμυντικά και επιθετικά γι’ αυτό ακολουθήσαμε το πλάνο και κερδίσαμε εύκολα. Τώρα, για τη δική μου απόδοση, απολαμβάνω κάθε στιγμή που παίζω στην Εθνική ομάδα αλλά και γενικά στο άθλημα γιατί μου έχει προσφέρει πολύ έντονα συναισθήματα και προσμονώ ακόμη μεγαλύτερα.

Οποιοδήποτε και να είναι το σκορ, ελπίζω να είμαστε εμείς νικητές».

Πηγή: koe.org.gr